Speltips Twente – Hammarby 27/7: Klasskillnad

Axel Sjödin Publicerat: 27 juli 2023

Hammarby har inte fått en lätt lottning i Conference League-kvalet då en bortamatch mot Twente väntar direkt.

Twente - Hammarby

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Hammarbys Conference League-ambitioner riskerar att bli ganska kortvariga då fjolårets ligafemma från Eredivisie väntar redan i första matchen. Ifall Hammarby hade varit i bra form och var inne i en stark säsong i allsvenskan hade det kanske låtit annorlunda, men med tanke på hur de har sett ut under hela säsongen så känns det föga troligt att de ska lyckas ta sig förbi Twente.

Bajen har visat tendenser på att de är på väg åt rätt håll nu efter återstarten, och Jusef Erabi har i alla fall tagit plats som självklar nia i Martí Cifuentes lagbygge. Men det går inte att komma ifrån att detta är ett svagare Hammarby än det vi har sett tidigare år, och deras förlust borta mot Brommapojkarna senast var knappast ett styrkebesked inför torsdagens tuffa utmaning.

De har en ung och rätt orutinerad trupp som nog hade fått det svårt att ta sig till gruppspelet, oavsett om de hade haft mer tur med lottningen. Målet inför torsdagens match lär vara att hålla dubbelmötet levande inför returen i Stockholm.

Vi lär med andra ord förmodligen inte se ett Hammarby som tar chanser, snarare lär de försöka hålla tätt bakåt så gott det går.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Twente är numret större

Twente gäller som sagt som tunga favoriter inför torsdagens möte och en hemmaseger ligger på ungefär 1.25 gånger pengarna hos de flesta spelbolag. De är inte på samma nivå som toppklubbarna ovanför dem i Eredivisie, men har åtminstone under ett par säsonger varit med och slagits precis under toppen.

Det enda som egentligen talar för Bajen i nuläget är att Twente inte har dragit igång säsongen ännu och inte har samma matchtempo i kroppen. Under försäsongen har de i alla fall kört över Odense med klara 7-1 och senast spelade de 2-2 mot Schalke 04 i helgen. Det är svårt att utläsa särskilt mycket utifrån dessa resultat, men det har åtminstone inte sett dåligt ut under förberedelserna för Twentes del.

Men till syvende och sist ska det helt enkelt vara en klar kvalitetsskillnad mellan dessa två klubbar och Hammarby känns inte i slag till att överbrygga skillnaden. För 2.08 gånger pengarna hos Betinia spelar vi därmed på den raka ettan kombinerat med under 3,5 mål.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Twente & under 3,5 mål
Odds: 2.08
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:00, torsdag 27 juli
TV: 
Stream:  Sportbladet+