Speltips Velez Mostar – Elfsborg 12/8: Ska klara det

Axel Sjödin Publicerat: 12 augusti 2021

Efter kryss i Borås åker Elfsborg nu ner till Bosnien för att försöka säkra ECL-avancemang mot Velez Mostar.

Velez Mostar - Elfsborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför öppningsmötet var Elfsborg stora favoriter att ta ett rejält grepp om dubbelmötet och om möjligt punktera serien redan i Borås. Simon Strand talade om att de skulle köra över motståndet, men riktigt så blev det inte och bosnierna visade sig vara en tuffare nöt att knäcka än vad många hade väntat sig.

Det gällde även för den grekiska storklubben AEK Aten som föll mot Velez Mostar i den tidigare omgången efter att det tillslut krävts straffar för att skilja de båda klubbarna åt. Man ska alltså inte underskatta Velez längre – att de fick med sig ett kryss från Borås Arena var inte flyt. De var i allra högsta grad med i matchen som var ganska jämn spelmässigt.

I ligaspelet har det dock inte gått strålande hittills för bosnierna. Premijer liga satte igång för bara några veckor sedan och Velez Mostar har bara hunnit spela tre matcher, men där har de haft problem och kryssat mot bottenlaget Radnik Bijeljina nu senast och dessförinnan förlorat hemma mot nykomlingen Rudar Prijedor.

De har alltså spelat som bäst ute i Europa, men frågan är om det räcker till nu mot ett Elfsborg som borde ha vaknat och som egentligen är det bättre laget av dessa två. Boråsarna kommer förhoppningsvis inte att underskatta motståndet en gång till.

NYA KUNDER FÅR 100 KRONOR FREEBET! Det svenskgrundade Mr Green är som alltid en stor spelare när det kommer till odds. För dig som ännu inte är kund får du nu chansen att få 100 kronor freebet som bonus, ifall spelet inte sitter får du pengarna tillbaka helt enkelt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100 kronor freebet hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Elfsborg är i väldigt fin form

Bortsett från bakslaget mot Velez så har nästan allt annat gått Elfsborgs väg på senaste. De hänger med bra i toppen av Allsvenskan och kan absolut vara med och slåss om Europaplatserna säsongen ut. I deras sex senaste ligamatcher har det blivit fem vinster och det enda krysset har varit den tuffa bortamatchen mot Häcken.

Milsami kan även de intyga att Elfsborgs form heter duga då de åkte på 0-9 över två matcher i den förra kvalomgången. Sättet de dessutom städade bort Degerfors på nu i helgen utan minsta tecken på trötthet i truppen är ett gott tecken och det gäller bara att de med sig den fina formen till Sarajevo så ska de nog lyckas ta sig vidare till nästa omgång.

Som ett av Allsvenskans bästa och mest formstarka lag så ska man precis som inför öppningsmötet gå in här som favoriter mot ett lag som så sent som 2019 spelade i bosniska andraligan. Jimmy Thelin får klara sig utan Alexander Bernhardsson, men i övrigt lär bäst möjliga elva ställa upp på plan i Sarajevo.

Nu när oddset höjts lite på det raka spelet i och med att öppningsmötet inte riktigt gick som väntat så är det inte dumt att spela på Elfsborg rakt av här faktiskt. För 2.10 hos Mr Green finns det klart spelvärde i den raka tvåan här vilket också blir vårt speltips till matchen.

  Rygga spelet hos Mr Green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Elfsborg vinner
Odds: 2.10
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 20:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: