Speltips West Ham – AZ Alkmaar 11/5: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 11 maj 2023

West Ham ställs mot AZ Alkmaar i det första av två möten i Conference Leagues semifinaler under torsdagen.

West Ham - AZ Alkmaar

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Då det värsta hotet om nedflyttning är undanröjt efter en tung seger hemma mot Manchester United kan West Ham fullt ut fokusera på Conference League-titeln. De är klara favoriter mot Alkmaar och bör kunna få en bra start på dubbelmötet hemma på Londons Olympiastadion på torsdag.

West Hams säsong har verkligen inte varit mycket att jubla över och de har varit indragna i bottenstriden hela vägen fram till nu. Efter den starka segern mot United har de nu sju poäng ned till nedflyttningsplatserna och det enda som kan rädda säsongen hade varit en europeisk titel – något de knappast har varit bortskämda med.

De har haft lite bättre resultat sedan april, även om de nyss hade tre raka förluster mot Liverpool, Crystal Palace och Manchester City. Mot Gent såg de också ut att vara illa ute ett kort tag då belgarna ledde dubbelmötet med 2-1 i returen, men då klev West Ham fram och visade att de har en klart högre kvalitet än andra lag i den här turneringen. Det enda laget jag kan se hota den dominansen hade varit Fiorentina.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Alkmaar kan inte helt släppa ligaspelet

Till skillnad från West Ham så kan de holländska gästerna inte riktigt släppa taget om ligaspelet helt och hållet då de bara är två poäng bakom Ajax på den sista Europaplatsen med tre omgångar kvar att spela. AZ Alkmaar har stått för en stark säsong hittills och svenske Jesper Karlsson har spelat en viktig roll i framgångarna.

Karlsson stod bland annat för ett mål och ett par avgörande framspelningar när de slog ett håglöst Lazio i åttondelsfinalerna tidigare under våren – men han har inte spelat under senare tid då han ådragit sig en skada. Även utan hans medverkan lyckades de ta sig förbi Anderlecht i kvartsfinalen efter straffdramatik, men ställs nu mot betydligt tuffare motstånd i semin. AZ har aldrig varit en av turneringsfavoriterna, även om de imponerat genom att gå såhär långt, men det ska mycket till för att de ska lyckas knipa en finalplats.

West Ham är och ska vara favoriter i öppningsmötet, men de står lite för lågt för att vara ett intressant spel på 1X2-marknaden. Det har i alla fall blivit målrikt när West Ham har spelat hemma i London i Conference League och Alkmaar saknar inte offensiv spets. Överspelet lockar därmed för de 1.99 gånger pengarna som Coolbet erbjuder.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.99
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, torsdag 11 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo