Speltips inför dam-EM 2022: Sveriges grupp

Martin Efvergren Publicerat: 9 juli 2022

Dam-EM 2022 i fotboll spelas i England med öppningsmatch den 6 juli. Här tittar vi närmare på Sveriges grupp och svenskornas möjligheter till att vinna den. Sverige ställs mot Nederländerna i premiären som spelas lördagen den 9 juli.

Dam-EM 2022 – långtidsspel

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

England står som värdnation för damernas EM i fotboll 2022. De inleder också traditionsenligt turneringen med att möta Österrike i öppningsmatchen den 6 juli. Finalen spelas på Wembley den 31 juli.

Vägen dit är emellertid lång och på förhand är det många lag som har potential att gå hela vägen. Spanien gäller generellt som knappa huvudfavoriter, men ett flertal andra nationer kommer till England med samma ambitioner.

Sverige är ett av de lagen och gruppmotståndaren, de regerande Europamästarna Nederländerna är ett annat. Med andra ord väntar en riktig värdemätare direkt i premiären då Sverige och Nederländerna möts den 9 juli.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 2000 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dam-EM 2022 – långtidsspel

Förutom Sverige och Nederländerna tillhör även Schweiz och Portugal grupp C. De två förstnämnda gäller som klara gruppfavoriter medan de övriga två nationerna förväntas få det tufft att ta sig vidare.

CampoBet erbjuder ett brett utbud av spelmöjligheter till bra odds vad gäller långtidsspel på dam-EM 2022. Hos dem ger Nederländerna 1.79 gånger insatsen som gruppvinnare medan Sverige står i oddset 2.23 i samma kategori.

Nederländerna gäller alltså som favoriter, men som jag ser det är det här en öppen historia där Sverige mycket väl kan dra det längsta strået. Ser vi till inbördes möten är det visserligen fördel Nederländerna, men senast lagen möttes var i VM-semifinalen 2019 där Sverige föll efter förlängning.

Sedan dess har Sverige tagit steg framåt under Peter Gerhardssons ledning medan Nederländerna snarare har stagnerat sedan EM-guldet på hemmaplan 2017. Trots att Sverige tog sig till final i förra sommarens OS tillhör man inte de fyra främsta favoriterna hos spelbolagen och rollen som outsider trivs man nog väl med.

Sverige kommer med ett meriterat och väl sammansvetsat lag och det gäller alltså att vara på tårna från start om man ska vinna den här gruppen. Jag tror att det kan vara en fördel för Sverige att man möter just Nederländerna i den första matchen där en poäng vore ett fullt godkänt resultat. Framförallt har jag stor tilltro till Gerhardssons förmåga att få ut det bästa av materialet och spelvärdet på en svensk gruppseger är inte dåligt. Därför spelas att Sverige vinner grupp C till 2.23 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100% upp till 2000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sverige vinner grupp C
Odds: 2.23
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, lördag 9 juli 2022
TV: 
Stream: