Speltips inför England – Skottland, Dam-VM 2019: Historisk match

Spelbloggare Publicerat: 5 juni 2019

Historia ska skrivas när storskrällen Skottlands damer kliver in i världsmästerskapet 2019 – och vilken rivstart, va? Ärkerivalen England står för motståndet i ett skållhett premiärderby.

Annons:

Fotbolls-VM för damer 2019 har startat och det redan bjudits på flera underhållande historier, men undra om inte det här är att betrakta som mästerskapets hetaste premiärbatalj?

Det brittiska VM-derbyt har avspark 18:00 under söndagen och visas på TV12, C More Fotboll samt C More Play. Allianz Riviera i Nice är spelplatsen. Det får ni inte missa!

Skottland stod för ett på alla sätt och vis makalöst VM-kval när de kom före Schweiz, Polen, Albanien samt Vitryssland efter 7-0-1 i resultatraden. Därefter har förbundet storsatsat inför vad som komma skall; satsat ekonomiskt så att de halvprofessionella spelarna kunnat ta tjänstledigt från deras sidoyrken. Ger det önskade resultat?

En klart namnstarkare trupp är det som England kommer till mästerskapet med och på förhand har de snackats upp som en potentiell titelaspirant. Kvalitéerna finns där och ser vi till det europeiska mästerskapet för två år sedan var de nära, nära att räcka till – nådde semifinalen efter att dessförinnan ha skickat ut Frankrike, värdnation för sommarens VM.

Väsentliga skillnader

För att sätta siffror på styrkeförhållandena parterna emellan står 1X2-oddsen i 1,27-5,80-13,0. Kommer med andra ord krävas en praktinsats från Skottland för att ens vara i närheten av att fälla krokben för deras rivaler.

Tufft kommer det bli för Skottland och vi har svårt att se hur de ska kunna räcka till i den här matchen, även om premiärer tenderar att vara lite relativt tillknäppta och skrälltäta. Och det handlar därutöver om ett hett derby.

Men det är ett England i världsklass, rankade trea, mot ett Skottland där en stor del av spelarna sysslar med annat vid sidan av fotbollen. Väsentliga skillnader och det borde synas på resultattavlan tickat upp till 90 minuter.

Oddsen för spelen till Englands favör är överraskande höga – även om de vid första anblick inte ser jättesexiga ut – och vi tvekar inte en sekund på att klippa till.

Spelet? England -1,5 mål (asian handicap) till oddset 1,92 hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – få 500 kr omsättningsfritt i bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: England -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:00, söndag 9/6
TV:  tvtolv logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.