Speltips inför England – Sverige 6/7: Stora bronsmatchen!

Spelbloggare Publicerat: 6 juli 2019

Blir det medaljplats eller ej? Sverige mot England i Dam-VM:s bronsmatch. Trots ett alldeles utmärkt mästerskap får svenskorna det troligtvis och dessvärre svårt att räcka till under lördagskvällen. Ta del av matchens bästa speltips, oddsen och startelvorna inför här.

Annons:

Kanada och Tyskland utskickade ur slutspelsfasen. Väl i semifinalen väntade Nederländerna och där stod Sverige för ännu en imponerande insats, i synnerhet under den första halvleken, och 0-0 efter 90 minuter betydde förlängning – en sådan som dessvärre förlorades med 0-1.

Matchen på Groupama Stadium var en marginalernas match; en som hade kunnat sluta exakt hur som helst – och att lyckas stå upp så pass väl mot Europamästarna är det bara att höja på hatten för. Tyvärr räckte det inte ända fram…

Men chansen på en medalj lever alltjämt vidare och det skulle verkligen sätta pricken över i:et på detta underbara mästerskap, såväl för svensk del som över det stora hela. Motståndet? England. En mycket tuff sådan.

Precis som Sverige föll England på målsnöret före den stora finalen – hade i 1-2-uppförsbacke chansen att i slutminuterna kvittera från straffpunkten, men sumpade drömmöjligheten att fälla krokben för världsettan. Blytung smäll, såklart. Bara att försöka samla krafterna bäst möjligt.

Längre vila – Sverige tröttkört?

Dessvärre, ur svensk supporterskapsvinkel, tror vi på Spelbloggare att England blir de som kammar hem den åtråvärda bronsmedaljen och ur spelsynpunkt lockar den typen av spel, favoritspelen.

Man ska understryka att Sverige närmast överträffat sina egna förmågor under mästerskapet. På pappret är även England en klasserna bättre fotbollsnation. Det är obestridliga fakta.

Under mästerskapet har England bara blivit bättre och bättre; bland annat vunnit över Japan med 2-0 och under slutspelsfasen värjt undan både Kamerun och Norge med siffrorna tre mål mot noll. Mot USA stod de upp väl och var ytterst nära att ta det till förlängning, om det bara inte hade varit för den ödesdigra straffmissen.

Här har Sverige dessutom fått en dags mindre vila inför matchen, tre stycken till antalet mot Englands fyra, och spelade då 120 tuffa minuter mot Holland. Som säkert bekant riskerar dessutom Kosovare Asllani att missa matchen efter den otäcka smällen under slutminuterna av semifinalen.

England har mittbacksklippan Millie Bright avstängd, men kan annars ställa ut den bästa möjliga startelvan och det borde räcka till att ta hem det här redan under ordinarie speltid.

Oavsett utfall under lördagen är det bara att höja på hatten och tacka svenskorna hjärtligt för ett fantastiskt mästerskap. Men här vore det tjänstefel att inte ta ställning för motståndarna…

Det raka spelet på England synas till 1,75 gånger det investerade kapitalet hos Betfair Sportbook.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: England vinner, ordinarie speltid
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair
Spelstopp: 17:00, lördag 6/7
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.