Speltips inför Frankrike – Norge 12/6: Tungviktsmöte i VM

Simon Pålsson Publicerat: 11 juni 2019

Ada Hegerberg är inte med i VM-truppen, men trots det kan Norge ha chansen att skrälla mot Frankrike i VM 2019. Det tror vi i vårt speltips inför den 12 juni.

Annons:

Efter en sprakande inledande omgång är det nu dags för den andra omgången i VM 2019 att dra igång med full kraft på onsdagen. Då får vi åter se värdnationen kliva in i handlingarna. Frankrike öppnade med en tung vinst mot Sydkorea, hela 4-0 mot underdogen, men nu ställs laget mot en tuffare uppgift.

Enligt spelbolagen må Frankrike vara stora favoriter mot Norge, men faktum är att det norska landslaget är sannerligen svårspelade. Laget vann med fina 3-0 i sin premiär mot Nigeria, ett lag som kanske inte riktigt håller samma nivå som Sydkorea. Men i dessa sammanhang är det fortsatt svårt att bedöma nationerna med tanke på att nivån mellan olika delar av världen är så stor.

Hur som helst har Frankrike åter stort favorittryck på sina axlar, men efter den första omgången finns det nästan ingenting som talar för att laget ska snubbla sig ur turneringen. Det gör att inte heller mötet med Norge är ett desperat viktigt möte, om än inte för att hitta formen och visa att man håller på högsta nivå när det väl gäller. Som bekant är Frankrike också spelbolagens favorit till att vinna hela världsmästerskapet i slutändan.

Norge saknar sin största stjärna

De allra flesta fotbollsälskare vet naturligtvis att den mest hajpade spelaren på damsidan heter Ada Hegerberg och kommer från just Norge. Det är såklart mäktigt i sig att ett så förhållandevis litet land som Norge kan skrapa fram en så duktig spelare, en spelare som dessutom dominerar för världens bästa lag Lyon som vann både franska ligan och Champions League.

Men dessvärre för norsk del finns Ada Hegerberg inte med i VM-truppen. Detta då hon aktivt valt att bojkotta spel i det norska landslaget. Hon känner sig besviken på hur det norska förbundet väljer att prioritera sina resurser där damsidan får väldigt sämre förutsättningar än herrarna. Enligt henne. Tråkigt nog har bojkotten snarare drabbat hennes lagkamrater som saknar sin viktigaste spelare, inte minst då hon var en del av truppen när laget tog EM-silver redan år 2013.

Hur som helst håller Norge bra klass och är ett lag som kan ställa till det för Frankrike. Här tror vi att det finns risk för visst övermod från franskt håll och Norge kan definitivt ställa till det framåt.

Båda lagen göra mål spelas därför till hela (!) 2,35 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,35 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:45, onsdag 12/6
TV:   tvfyra logo cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.