Speltips inför Italien – Brasilien 18/6: Toppmöte i VM 2019

Simon Pålsson Publicerat: 18 juni 2019

Brasilien behöver en vinst mot Italien för att kunna pusta ut i striden om en plats i åttondelsfinalerna i VM 2019.

Annons:

Grupp C var redan inför världsmästerskapet den allra mest intressanta sett till att den består av tre högklassiga lag och så här långt har gruppen inte gjort oss besvikna. Efter två spelade gruppspelsomgångar är det ett riktigt getingbo bland Italien, Brasilien och Australien om vilka två lag som ska ta sig vidare.

Men i damernas världsmästerskapet 2019 finns det tack och lov även en räddningsplanka för det landslag som inte klarar av att knipa tillräckligt många poäng för avancemang. De fyra bästa treorna från gruppspelet kommer också att göra övriga tolv lag sällskap i åttondelsfinalerna till helgen. Det gör att Italien, Brasilien eller Australien har en bra bakväg in till ett slutspel.

Om vi ser till inledningen på världsmästerskapet är det klart att Italien är allra mest tillfreds med resultaten. I inledningsmatchen såg laget till att vinna mot Australien med uddamålet och smällde sedan till med en stabil vinst mot Jamaica, helt programenligt. Nu står italienarna därmed på totalt sex poäng och kommer med största sannolikhet att ta sig vidare som bästa trea om det skulle skita sig här på slutet. Snacka om en skön trygghet att kunna luta mot inför avslutningsomgången mot Brasilien i gruppspelet.

Skarpt läge för Brasilien

Precis som Italien tog Brasilien en tung vinst mot Jamaica efter att ha vunnit med 3-0. Det var precis enligt planen. Att däremot förlora mot Australien i omgången därpå – i en match där Marta blev historisk som den första spelaren någonsin att göra mål i fem raka världsmästerskap – var inte enligt planerna och satte Brasilien i en tuff situation.

För inför den sista gruppspelsomgången står laget på samma poäng som Australien när det är Italien som står för motståndet. Samtidigt spelar alltså Australien en enkel match mot Jamaica och förmodas plocka tre poäng. För brasilianskt avancemang via en direktplats krävs alltså vinst mot Italien, men det kan också räcka att förlora. Det vet vi egentligen inte förrän hela gruppspelet är färdigspelat.

Detta är hur som helst speciella förutsättningar och det vi vågar tro på är att Brasilien kommer att vilja vinna matchen. Det skulle innebära avancemang på ett eller annat sätt hur det än artar sig i övriga grupper.

Samtidigt kan Italien spela avslappnat och offensivt då laget inte har så mycket att förlora.

Båda lagen göra mål spelas till 1,65 gånger såsen hos Betfair.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betfair
Spelstopp:  21:00, tisdag 18/6
TV:   tvtolv logo cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.