Speltips inför Jamaica – Australien 18/6: Solklar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 18 juni 2019

Jamaica har det tufft i VM 2019 men hoppas nu skrälla mot Australien i sista gruppspelsomgången tisdagen den 18 juni.

Annons:

Efter två spelade gruppspelsomgångar i VM 2019 är det inte vidare vågar att hävda att Jamaica inte är ett landslag som hör hemma i dessa sammanhang. Precis som ett par andra relativt unga damlandslag har Jamaica haft svårt att hävda sig mot ett mer meriterat och bevisligen mer välorganiserat motstånd i gruppspelet.

Laget står efter två spelade matcher på noll inspelade poäng, åtta insläppta och totalt noll gjorda mål framåt. Trots så pass stora förluster är känslan att inte minst Brasilien hade svårt att komma upp i nivå i sin segermatch mot Jamaica.

Men med det sagt är ett landslag som Jamaica snarare med i dessa sammanhang för att se och lära. Det finns stora steg kvar att ta i utvecklingen och med stor sannolikhet kommer det här att ske inom kort. Damfotbollen i allmänhet är på uppgång och det märks i synnerhet i något fattigare delar av världen.

Australien vinner enkelt

Men om vi fokuserar på det sportsliga återstår det alltså en match i gruppspelet för Jamaica. VM 2019 har varit en lärorik resa och förlusterna till trots är känslan att det här är ett lag som trivs med att vara i Frankrike. Nu väntar den i våra ögon kanske tuffaste motståndaren Australien i den sista omgången. Det här är ett lag som i sina bästa stunder spelar en mycket fin fotboll.

Australien står på tre poäng efter två matcher efter att ha förlorat premiären mot Italien. Förlusten i premiären följdes sedan upp med en tung, tung, tung vinst mot Brasilien med uddamålet i matchen därpå. Det gör att Australien nu sitter i förarsätet för att knipa andraplatsen i gruppen och därigenom säkra en plats i åttondelsfinalen. En vinst mot Jamaica tros räcka för att den placeringen ska bli Australiens.

Men upplägget i VM 2019 tillåter också ett par tredjeplacerade lag att ta sig vidare till åttondelsfinal, varpå Australien ändå har en bra bakväg att ta. Det som krävs är en trepoängare mot Jamaica för att laget inte ska behöva fundera en massa. Då kan man istället förbereda sig på åttondelsfinal.

Jamaica har inte kunnat stå emot särskilt bra hittills och känslan är att Australien snarare är ännu tyngre. Det kommer med andra ord bli än tuffare nu.

Australien -3,5 spelas till 1,78 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Australien -3,5
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, tisdag 18/6
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.