Speltips inför Japan – England 19/6: Vilka vinner gruppen?

Simon Pålsson Publicerat: 18 juni 2019

Japan och England gör upp om gruppvinsten i VM 2019 när lagen möts i sista gruppspelsomgången på onsdagskvällen.

Annons:

Grupp D i pågående VM 2019 var redan på förhand en grupp som stack ut lite extra och som skulle bli intressant att följa. Efter två spelade omgångar finns det ingen anledning att omvärdera den känslan. Japan, England, Argentina och Skottland har visat prov på att det är fyra fotbollsnationer med en fin framtid.

Med det sagt är – precis som i flera delar av världen när det kommer till damfotboll – tydligt att länderna är på lite olika stadie i sin utveckling. England är ett av de fotbollsland som verkligen satsat hårt på damfotbollen på senare år, någonting som inte minst märks på vilka spelare som tagit sig fram i det engelska landslaget.

Om vi ser till inledningen på VM 2019 har de också spelat mycket bra med två raka vinster, om än med uddamålet två gånger om. Skottland besegrades med 2-1 i en mycket tät premiärmatch och senast vann engelskorna mot Argentina med 1-0. Det finns en solid defensiv att luta sig mot i laget, men för att kunna hota i ett senare skede av turneringen behöver offensiven steppa upp.

Två defensivt skickliga lag

Samtidigt som England alltså toppar gruppen med full pott har Japan också öppnat turneringen på ett lovande sätt. Laget står på noll förluster och fyra poäng så här långt. Det gör att det så gott som redan nu är klart med åttondelsfinal för det japanska lanslaget.

Däremot finns det fortfarande all anledning att ta någon poäng till för att vara på den säkra sidan. Ett kryss mot England räcker för en säkrad plats i åttondelsfinalen, medan en vinst ger gruppseger och lättare väg när slutspelet väl drar igång.

Japan är ett något mer rutinerat damlandslag än vad England är, men till stora delar påminner nationerna om varandra rent fotbollsmässigt. Båda vilar på en solid defensiv grund och har så här långt bara ett insläppt mål var. Det är någonting vi tror går igen i den sista gruppspelsmatchen när båda egentligen är nöjda med ett kryss.

Under 2,25 mål (asian handicap) spelas till 1,71 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,25 mål (asian handicap)
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, onsdag 19/6
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.