Speltips inför Kina – Spanien 17/6: Spelskickligt men uddlöst

Simon Pålsson Publicerat: 15 juni 2019

Såväl Kina som Spanien har vunnit mot Sydafrika och förlorat mot Tyskland och nu ska de göra upp om andraplatsen i gruppen. Båda lagen har dock haft problem i den sista tredjedelen och mycket talar för att den uddlösheten kommer resultera i en målsnål tillställning.

Annons:

Spanien besegrade Sydafrika med 3-1 i öppningsmatchen där de dominerade matchbilden stort. Dock var det Sydafrika som tog ledningen och dröjde fram till 70:e minuten innan Spanien fick utdelning.

Mot Tyskland blev det, en aning otippat, en liknande matchbild där spanjorskorna ägde bollinnehavet. Effektivitet och styrkan i straffområdena saknades dock och Tyskland kunde vinna med 1-0 i en match som, nästintill, saknade målchanser åt båda håll.

Även Kina förlorade, med samma siffror, mot Tyskland i sin premiärmatch. Däremot var det en mer rättvis tysk seger sett till matchbilden.

Kina kunde dock studsa tillbaka och vinna sin senaste match mot Sydafrika med 1-0. Matchen blev dock oväntat jämn där kinesiskorna hade svårt att skapa tillräckligt klara målchanser.

Uddlösheten förenar lagen

Kina kom till VM efter ett starkt facit i VM-kvalet där man vann sina tre matcher och gjorde totalt 15 mål. I träningsmatcherna inför VM har man dock ställts mot tuffare motstånd vilket inneburit knappa förluster mot Norge, Danmark och Frankrike.

Spanien har, på sistone, tagit stora kliv och är numera att räkna med som ett av VM:s bättre landslag. Inte minst det faktum att man gick rent genom hela VM-kvalet ingjuter respekt.

Den relativt svaga målfabrikationen förenar dock dessa båda landslag. Spanien, i synnerhet, har det mesta förutom förmågan att förvalta sitt fina spel i målchanser och mål.

Spanien är också rättmätiga favoriter till att vinna den här matchen. De har också den bättre målskillnaden vilket gör att ett oavgjort resultat räcker för att gå vidare.

Kina stod, inför vinsten senast, på fem raka förluster och man har gjort under 1,5 mål i de sju senaste matcherna.

Således talar detta för Spanien – men framförallt pekar det mot en målsnål tillställning. Därför blir vårt spel att det kommer bli under 2,5 mål totalt i matchen till 1.57 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,57 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:00, måndag 17/6
TV:    cmorefotboll logo  tvtolv logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.