Speltips inför Nederländerna – Kanada 20/6: Vilka vinner gruppen?

Simon Pålsson Publicerat: 18 juni 2019

Nederländerna eller Kanada? Ett av lagen kan mycket väl vänta i åttondelsfinalen för Sverige. VM 2019 fortsätter torsdagen den 20 juni.

Annons:

I många grupper har det varit skarpt läge inför den avslutande omgången i gruppspelet, men det är inte direkt vad man kan säga om matcherna som spelas den sista gruppspelsdagen i VM. Då ska nämligen Grupp E och Grupp F, där Sverige är ett av lagen, komma att avgöras till fullo.

Att vi redan nu vet vilka lag som kommer att gå vidare från den näst sista gruppen i gruppspelet, den som Nederländerna och Kanada båda tillhör, är såklart beklagligt i ett spänningsperspektiv. Men självklart finns det mer att ta fasta på inför avslutningen. Dels går det att hitta trevligt spelvärde inför den sista matchen och dels är det här en match som är avgörande för vilka som Sverige får möta i åttondelsfinal.

Nu ska sägas att Nederländerna och Kanada spelar sin avslutande gruppspelsmatch – ett möte som blir som en direkt gruppfinal om vem som tar hem gruppen – ett par timmar innan Sverige gör upp med USA om gruppvinsten i sin grupp. Å andra sidan känns det i skrivande stund föga troligt att Sverige skräller mot USA (tre poäng är ett måste för att vinna gruppen) varpå Sverige troligen ställs mot vinnarna mellan Nederländerna och Kanada. En tuff uppgift, minst sagt.

Ingen målfest att vänta

Efter två spelade omgångar har det varit tydligt att det här är gruppens två bästa lag. Båda har vunnit mot Kamerun och relativt svårspelade Nya Zeeland på ett i efterhand ganska bekvämt sätt, även fall poängdifferensen i den här gruppen mellan lag två och tre (6, 6, 0, 0) inte riktigt är talande för hur styrkeförhållandet ser ut.

Tack vare fler gjorda mål är det också Nederländerna som sitter i förarsätet här och för deras del räcker det med ett kryss för att vinna gruppen. I det här skedet är det dock oklart hur gärna lagen vill vinna gruppen. Är det värt att offra allting för?

Vår känsla är att så är inte riktigt fallet. Det här blir snarare ett bra tillfälle att skruva på ett par saker, möjligen vila någon spelare och för allt i världen inte ta några risker. Därför förväntar vi oss faktiskt inget målkalas och ingen särskilt irriterad, intensiv eller galen drabbning.

Under 2,5 mål spelas till 1,80 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  18:00, torsdag 20/6
TV:   tvtolv logo cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.