Speltips inför Norge – Australien 22/6: Tung åttondel i VM

Simon Pålsson Publicerat: 15 juni 2019

De båda grupptvåorna Norge och Australien gör upp om en kvartsfinalplats och det ser, på förhand, ut att kunna bli jämnt. Samtidigt finns det ändå en hel del som talar för det ena laget.

Annons:

Australiens uttalade ambition är att sätta offensiven först och gå all in på hög press och fullt ös framåt. Så har man också gjort och det har gett öppna matchbilder men också blandade resultat så här långt.

I öppningsmatchen föll man mot Italien med 2-1 efter ett sent straffavgörande och mot Brasilien vann man med 3-2 efter att ha vaknat till ordentligt i andra halvlek där man vände 0-2 till 3-2.

Senaste matchen mot Jamaica vann man med 4-1 efter att, den notoriskt målfarliga, Samantha Kerr gjort samtliga mål.

Martin Sjögrens Norge fick en drömstart på turneringen då man hade 3-0 i halvtid mot Nigeria. Resultatet stod sig sen matchen ut.

Därefter stod man upp väl mot Frankrike men förlorade ändå rättvist med 2-1.

Senaste matchen mot Sydkorea var dock, trots segersiffrorna 2-1, inget steg i rätt riktning för Norge då man inte lyckades ta tag i taktpinnen.

Kerr blir tungan på vågen

Taktpinnen, i den här matchen, ser ut att hamna i Australiens händer. De är, som sagt, offensivt balanserade och vill styra händelserna genom en hög press och högt tempo.

Samtidigt öppnar det här för norska omställningar samt stora ytor om de lyckas spela sig förbi Australiens press. På dessa bitar ligger, sannolikt, Norges fokus.

Styrkeförhållandena mellan lagen känns väldigt jämna men oddssättarna håller ändå Australien som favoriter.

Tungan på vågen kan, mycket väl, Samantha Kerr komma att bli. Hennes avslutsteknik i straffområdet är unik och i Norge saknar man den typen av toppklass-anfallare.

När Australien spelar blir det, normalt sett, många mål och oddssättarna är helt klart inne på den linjen. Över 2,5 mål totalt står endast i cirka 1.55.

I slutspelsmatcher brukar dock de flesta lag bli något mer defensiva och det finns en risk att även Australien kan bli det.

Det mesta talar för att Australien är det laget som kommer att ta initiativet och att deras framåtlutade aggressivitet kommer att ge dem goda chanser att vinna den här matchen.

Till 2.40 gånger insatsen hos Coolbet blir spelet att Australien vinner matchen under ordinarie tid.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Australien vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  Coolbet
Spelstopp:  18:30, lördag 22/6
TV:   tvfyra logo cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.