Speltips inför Spanien – USA 24/6: Solklar favorit i åttondelen

Simon Pålsson Publicerat: 24 juni 2019

USA är klara favoriter inför mötet med Spanien i VM-åttondelsfinalen på måndagskvällen. Det tycker såväl vi som spelbolagen.

Annons:

Världsmästerskapet sparar minsann inte på krutet nere i Frankrike och det har varit ett par mycket intensiva dagar med åttondelsfinaler på sistone. På måndagen är det dags för ytterligare två matcher, där det är dags för representanterna från Sveriges grupp att också ge sig in i leken på allvar.

Sverige hamnade som bekant tvåa i gruppen och fick därmed möta Kanada i sin åttondelsfinal, men för gruppvinnarna USA blev lotten betydligt enklare. Rimligt nog lottades laget mot en trea och bör gälla som enorma favoriter inför måndagens möte med Spanien.

Om vi ser till hur USA har sett ut under hela den här turneringen finns det all anledning att ha kvar laget som en av favoriterna till att vinna hela turneringen. Det finns en sanslös bred i den här truppen, men spetsen är det inte heller något fel på. Mot Sverige visade USA återigen att snäppet upp är aningen för stort.

Efter tre spelade gruppspelsomgångar kan vi konstatera att USA står på nio inspelade poäng. Det är alltså full pott. Detta efter att först ha gjort 16-0 på Chile och Thailand i de två första matcherna – sinnessjuka siffror – för att sedan bekvämt städa av Sverige i den sista matchen.

Spanien räcker inte till

Det gäller att inte förväxla fotbollsnationernas lag på dam- respektive herrsidan. Det är lätt hänt att man ser på namnet Spanien och tänker att det är ett av världens bästa landslag, men riktigt dit har utvecklingen inte lyckats nå än vad gäller damfotbollen. La Liga för damer är med det sagt en av ligorna som tar allra snabbast steg i rätt riktning.

Med det sagt är det en bra bit mellan Spanien och exempelvis USA, ett av världens ledande landslag under många år, vad gäller damfotbollen. Det märks allra mest när det är mästerskap och nu när det drar ihop sig på allvar. Då är de mer rutinerade nationerna ofta för bra.

Spanien har tagit sig igenom gruppspelet med en förlust, ett kryss och en vinst. Imponerande nog föll laget bara med uddamålet mot Tyskland. På det hela taget har insatserna varit ganska pigga och det ser allt mer lovande ut, men i våra ögon saknas spetsen en aning här.

USA vinner och håller nollan spelas till 2,00 gånger insatsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  USA vinner och håller nollan
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  18:00, måndag 24/6
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.