Speltips inför Sverige – Kanada 24/6: Med sikte på kvartsfinal

Simon Pålsson Publicerat: 24 juni 2019

Sverige måste göra en fin insats mot Kanada för att kunna ta sig till kvartsfinal i VM. Det är förutsättningarna inför åttondelsfinalen.

Annons:

Sverige är framme vid ännu ett slutspel i ett stort mästerskap och det är tydligt att det svenska landslaget tillhör en av de riktigt stora nationerna på damsidan. Dessvärre har utvecklingen sista åren snarare pekat på att Sverige tappat lite i slagkraft relativt sätt, men det är åtminstone skönt att kunna konstatera hur laget fortsätter att befästa sig som ett givet slutspelslag.

Med det sagt är det nu det gäller. I åttondelsfinalen väntar Kanada. Det är ett motstånd som gör att spelbolagen håller Sverige som klar underdog inför matchen. Det känns i våra ögon rimligt, inte minst mot bakgrund av hur det har sett ut hittills i VM.

Både mot Chile och Thailand vann Sverige utan att imponera. I den sista gruppspelsmatchen mot USA fanns det helt klart fina tendenser, men sjukdomsinsikten blev också tydligare. Det görs för mycket individuella misstag i det svenska landslaget. Det håller inte i dessa viktigt, stora, avgörande sammanhang.

Kanada föll med uddamålet mot Nederländerna – ett av lagen som imponerat mest under VM – varpå laget också slutade tvåa i sin grupp. Det är därför lagen nu gör upp i åttondelsfinal. Kanada spelade dock bra under gruppspelet och visade att nordamerikansk fotboll generellt är på gång.

Målspel i åttondelsfinalen

Christine Sinclair är den stora målskytten och stjärnan i det kanadensiska laget. I helgen klev hon in på den kanadensiska träningen utan skor, men med en hårt tejpad fot. Det ska dock, enligt henne själv, inte vara några större bekymmer. Men frågan är om det är spel för gallerierna? Det återstår att se om Christine Sinclair kommer till spel. Om hon inte spelar är det naturligtvis en enorm fördel för det svenska landslaget.

För svensk del ska det också bli intressant att se hur laget ska formeras. I den sista gruppspelsmatchen mot USA valde förbundskaptenen Peter Gerhardsson att stuva om ordentligt i laget genom att ge lite nya spelare viktig speltid, samtidigt som nyckelspelarna vilade inför åttondelen. Det finns en risk att det här har gjort laget lite lätt ringrostiga, men rimligen har man tänkt igenom det här noga.

I våra ögon är Sverige ett lag som behöver vinna via en stark organisation. Det som har oroar under turneringen är det faktum att offensiven känns ganska vek. Madelen Janogy lär inte få starta här heller, någonting som kan tyckas märkligt med tanke på hur duktig hon var i premiären.

Båda lagen göra mål – nej. Det är det speltips vi väljer inför den här matchen då vi tror på en ganska kontrollerad, defensiv historia. Det finns till 1,66 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål – nej
Odds:  1,66 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, måndag 24/6
TV:    tvfyra logo  cmorefotboll logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.