Speltips inför Sverige – Thailand 16/6: Målkalas – eller inte?

Simon Pålsson Publicerat: 14 juni 2019

Sverige ställs mot Thailand i gruppspelets andra omgång och svenskorna kommer – förstås – att vinna den här matchen. Men det här med att göra många mål har aldrig varit det här landslagets starkaste gren.

Annons:

Sverige fick kämpa hårt för att bryta ner den chilenska försvarsmuren i öppningsmatchen och nu väntar en liknande matchbild men ett sämre motstånd.

Efter två sena mål lyckades man dock till slut vinna premiären med en lättnadens suck. Därmed ser chanserna till avancemang från gruppen väldigt goda ut då nästa motstånd är ett Thailand som förlorade med 13-0 mot USA.

Det var dock en match där allt gick, ett väldigt starkt och effektivt, USA:s väg. Totalt hade man 21 avslut mot mål varav, alltså, 13 gick in. En utdelning som, kanske, var i överkant med andra ord.

Thailand har annars hållit stången ganska väl mot etablerat motstånd tidigare. Bland annat har man, relativt, nyligen förlorat med 2-0 mot Kina, 4-1 mot Italien och 3-0 mot Frankrike.

Visserligen i träningsmatcher men det ger ändå en indikation om att man, mot nationer som är minst lika bra som Sverige, kan hålla nere i siffrorna.

Därtill besegrade man även Ungern med 4-0 i februari. Senast, i VM-kvalet, vann Sverige med 4-1 mot samma Ungern.

Bättre än 0-13

Thailand är förmodligen VM:s sämsta lag men man är inte så dåliga som siffrorna mot USA gör gällande. Av den insatsen har man sannolikt också dragit en del nyttiga erfarenheter.

Sveriges offensiv är dessutom inte i närheten av USA:s kaliber. Målskyttet har varit ett problem sedan länge, vilket det faktum att man inte gjort mer än två mål i mer än i en match av de tolv senaste vittnar om.

Nu förväntar sig alla ett målfyrverkeri mot Thailand men det är inte alltid det lättaste att leverera på beställning.

Därför blir spelet Thailand +5.5 (asian handicap) till 1.71 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Thailand +5,5
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  15:00, söndag 16/6
TV:    tvfyra logo  cmorefotboll logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.