Speltips inför Sverige – USA 20/6: Gruppfinal

Simon Pålsson Publicerat: 18 juni 2019

Sverige mot USA i den sista gruppspelsmatchen i VM 2019, en ren gruppfinal. Det öppnar för ett speltips inför torsdagen den 20 juni 2019.

Annons:

Efter två överkomliga motståndare är det i den tredje och sista gruppspelsomgången skarpt läge på allvar för det svenska landslaget i pågående världsmästerskapet nere i Frankrike. Efter en viktig premiärvinst mot Chile och en bekväm seger mot Thailand står Sverige på full pott och möter nu ett amerikanskt landslag med samma poängskörd.

Det gör att Sverige och USA i praktiken nu gör upp om gruppvinsten. Förutom att det är en stor fjäder i hatten att gå obesegrade rakt igenom ett gruppspel och vinna sin grupp ger det också en förmodat enklare väg i slutspelet. Som det ser ut nu slipper gruppvinnaren exempelvis Frankrike hela vägen fram till en eventuell final. Det lag som slutar tvåa i gruppen riskerar istället att spela mot antingen Nederländerna eller Kanada, två oerhört svårslagna lag.

Det har också varit lite stimmigt mellan USA och Sverige inför den här matchen, en tillställning som redan innan turnering var den som stack ut i den här gruppen. Det är helt väntat att båda lagen nu står på full pott, varpå spelarna hela tiden vetat om att detta är matchen som gäller på allvar.

Ali Krieger, försvarare i USA, är en av många amerikanskor som inte är rädda att fläka på om sitt lags storhet. Enligt henne besitter USA hela turneringens starkaste startelva, men också en andraelva som varit tillräckligt bra för att vinna hela VM 2019.

Sverige får det tungt nu

Efter 2-0 mot Chile och 4-1 mot Thailand finns det all anledning att ställa sig lite frågande till hur Sverige sett ut så här i inledningen av turneringen. Två vinster och sex poäng är egentligen precis vad man kan begära, men visst borde spelet ha sett bättre ut om detta svenska landslag är menade som en ordentlig utmanare? Det är åtminstone känslan.

Caroline Seger har i intervjuer inför USA-matchen menat på att Sverige är mycket sugna på revansch och gärna smäller till USA med en riktig härlig trepoängare, men vår känsla är att kapaciteten inte riktigt finns där just nu. Det här svenska landslaget har en inneboende potential, men kanske finns det bara ett par insatser kvar att kräma ut på riktigt hög nivå. Allra helst sparar vi såklart dessa till ett slutspel.

Sverige är med det sagt starka defensivt och lär göra sitt yttersta för att täta till bakåt, medan USA mycket väl kan rotera en del stjärnor samtidigt som laget inte vill ta för stora risker.

Under 3 mål (asian handicap) spelas därför till 1,60 gånger såsen hos Unibet.

RYGGA SPELET HOS UNIBET! Få 500% upp till 500 kronor!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, torsdag 20/6
TV:   tvfyra logo cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.