Speltips inför Sydafrika – Kina 13/6: Kvalitetsskillnad

Martin Efvergren Publicerat: 13 juni 2019

Sydafrika är näst sämst rankade i hela turneringen och det är nationens första världsmästerskap. Nu ställs de mot betydligt mer etablerat motstånd i Kina som lär kunna ta en välbehövlig trepoängare.

Annons:

VM-debutanten Sydafrika har inga högt ställda förväntningar på sig då, de flesta, förväntar sig att de kommer sluta sist i den här tuffa gruppen där Tyskland, Spanien och Kina står för motståndet.

Därför var det över förväntan att man lyckades rubba Spanien i premiären. Trots stort spanskt spelövertag tog man ledningen i första halvlek och dröjde ända till den 70:e minuten innan kvitteringen kom. Därefter orkade sydafrikanskorna inte stå emot längre och slutresultatet skrevs till 3-1 för Spanien.

Även Kina förlorade sin öppningsmatch mot favoriterna Tyskland. Matchen slutade 1-0 och det var tyskorna som dominerade händelserna. Resultatet och insatsen var dock godkänd av Kina och det är mot Sydafrika och Spanien som man lär göra upp om andraplatsen i gruppen.

Kina är på en högre nivå

Kina kom till VM efter ett starkt facit i VM-kvalet där man vann sina tre matcher och gjorde totalt 15 mål. I träningsmatcherna inför VM har man dock ställts mot tuffare motstånd vilket inneburit knappa förluster mot Norge, Danmark och Frankrike.

Sydafrika har en, än värre, förlustsvit bestående av elva matcher utan vinst och tretton insläppta mål på de tre senaste matcherna. Bland annat förlorade man med 7-2 mot Norge i genrepet inför VM.

Nu talar det mesta för att kinesiskorna kommer att göra processen kort med ett motstånd som är på en nivå under dem själva.

Kina har sina toppspelare i anfallsduon Wang Shuang, som till vardags spelar för storklubben Paris SG, och Li Yang, som gjorde sju mål i VM-kvalet. Med dessa två lär Sydafrika få se upp.

Sammantaget ger detta att vi tror på en stabil seger för Kina med minst två måls marginal. Till 1.70 gånger insatsen hos Unibet spelar vi därför på Kina -1.5 (asian handicap).

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Kina -1 (asian handicap)
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, torsdag 13/6
TV:   tvtolv logo cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.