Speltips inför Tyskland – Nigeria 22/6: Åttondelsfinal

Simon Pålsson Publicerat: 15 juni 2019

Tyskland har gått rent genom gruppen utan att släppa in ett enda mål. Ändå har man inte direkt imponerat och mötet med Nigeria kan komma att bli jämnare än förväntat.

Annons:

Thomas Dennerbys Nigeria lyckades, med nöd och näppe, knipa en plats i åttondelen där Tyskland nu står för motståndet.

Man slutade alltså trea i sin grupp där man förlorade mot Norge och Frankrike men vann mot Sydkorea. Turneringen inleddes med en mardrömsstart då man, i halvtid mot Norge, låg under med 3-0.

Därefter lyckades man dock resa sig och besegra Sydkorea med 2-0. Senaste matchen mot slutade i en 1-0-förlust, vilket också det var en bra insats av Nigeria. Framförallt bevisade man att försvarsspelet kan stå upp mot absolut toppmotstånd.

Tyskland tillhör, som alltid, toppfavoriterna till att vinna hela mästerskapet men av gruppspelet kan, främst, konstateras att man vunnit sina matcher utan att imponera alltför mycket.

Martina Voss-Tecklenburgs landslag besegrade, i premiärmatchen, Kina med 1-0 i en match som man dominerade stort, men som ändå var, resultatmässigt, jämn hela vägen.

Därefter lyckades man vinna med 1-0 mot Spanien trots att det, något oväntat, var spanjorskorna som dominerade matchbilden med ett stort bollinnehav.

I senaste matchen mot Sydafrika lossnade offensiven något och man kunde vinna med klara 4-0. Därmed har man hållit nollan i alla tre matcher och defensiven har genomgående sett väldigt solid ut.

Nigerias defensiv är underskattad

Tyskland är obesegrade i femton raka matcher av vilka man kryssat två och vunnit tretton.

Årets upplaga av Tyskland är något mer tekniskt skickliga och possession-orienterade än tidigare men fortfarande är det den fysiska aspekten som varit tungan på vågen i de jämna matcherna mot Kina och Spanien.

Det faktum att storstjärnan Dzsenifer Marozsan lär missa den här matchen (och eventuellt hela turneringen) på grund av en bruten tå är dock ett stort avbräck för Tysklands offensiv.

Tyskland är förstås storfavoriter i det här mötet men Nigeria har, också de, sin kvaliteter. I omställningsspelet finns mycket snabbhet och i defensiven har Thomas Dennerby bringat ordning.

Efter kallduschen i första halvlek mot Norge har man inte släppt in något spelmål på fem raka halvlekar där försvarsinsatsen mot Frankrike är den främsta meriten.

Frankrike, som sett vassare ut än Tyskland, lyckades inte få hål på Nigeria förrän i den 79:e minuten efter att Nigeria först fått en utvisning och, några minuter senare, straffspark mot sig.

Oddssättarna tror på många mål men det finns en hel del som talar för att Tyskland inte kommer kunna ösa in mål mot detta Nigeria.

Tysklands defensiv ser stark ut (och man bör kunna hålla nollan även i den här matchen) men frågetecken finns kring det offensiva spelet.

Därför finner vi spelvärde i att det kommer bli under 3,5 mål totalt i den här matchen till fina 1.68 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 3,5 mål
Odds:  1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  15:00, lördag 22/6
TV:   tvfyra logo cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.