Speltips inför Tyskland – Spanien 12/6: Favoriterna håller

Simon Pålsson Publicerat: 12 juni 2019

Tyskland är obesegrade i tretton raka matcher och Spanien vann samtliga matcher i VM-kvalet. Båda vann de sina premiärmatcher i lördags. Gruppfavoriterna ställs nu mot varandra och vår bedömning är att Spanien fortfarande är en nivå sämre än sitt, mer etablerade, motstånd.

Annons:

Tyskland tillhör, som alltid, toppfavoriterna till att vinna hela mästerskapet. Årets upplaga är yngre och mer tekniskt orienterade än tidigare och det återstår att se hur långt det kommer att bära den här gången.

Martina Voss-Tecklenburgs landslag vann sin kvalgrupp efter en förlust (mot Island) och resten segrar och är obesegrade i tretton raka matcher (elva vinster och två oavgjorda).

I premiärmatchen besegrade man Kina med 1-0 i en match som man dominerade stort, men som ändå var, resultatmässigt, jämn hela vägen.

Nu stundar så en förmodad gruppfinal mot ett Spanien som besegrade Sydafrika med 3-1 i öppningsmatchen. Även spanjorskorna dominerade sin match stort. Dock var det Sydafrika som tog ledningen och det dröjde fram till 70:e minuten innan Spanien fick utdelning.

Tyskland håller en högre nivå

Spanien har, på sistone, tagit stora kliv och är numera att räkna med som ett av VM:s bättre landslag. Inte minst det faktum att man gick rent genom hela VM-kvalet ingjuter respekt.

Sydafrika var kanske ingen riktig värdemätare på hur bra det här spanska laget egentligen är men upphämtning man gjorde de sista tjugo minuterna var ändå ett styrkebesked.

En tydligare indikation på hur långt fram man är kommer istället nu när Tyskland står för motståndet. Lagen möttes visserligen i en träningsmatch i november som slutade 0-0, men hur det kommer se ut i skarpt läge är en annan sak.

Det mest sannolika är att Tyskland kommer bli något för svåra och att Spanien istället kommer få rikta in sig på att knipa andraplatsen i gruppen.

Tyskland vill revanschera sig efter besvikelsen i EM för två år sedan och kvaliteten finns för ett nytt VM-guld. Vår bedömning är att det här tyska laget håller en nivå högre än uppstickaren Spanien och att man kommer gå segrande ur detta möte.

Till 1.90 gånger insatsen hos Coolbet spelar vi därför på en rak etta – Tyskland vinner.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Tyskland vinner
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Coolbet
Spelstopp:  18:00, onsdag 12/6
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.