Speltips inför Tyskland – Sverige 29/6: Slut på det roliga, tyvärr…

Spelbloggare Publicerat: 29 juni 2019

Det har varit en alldeles fantastisk resa, Dam-VM 2019, men nu tar det väl slut? Kvartsfinalen väntas bli slutstation för Sverige när urstarka och formstarka Tyskland står för motståndet.

Annons:

Vilken sommar det varit, va? De svenska fotbollsdamerna har förgyllt de senaste veckorna och värmt många hjärtan i stugorna. Tack så hemskt mycket för underhållningen, glädjen och fotbollsgodiset!

Gruppspelet landade i en andraplats efter vinster över Chile samt Thailand – och förlust mot världsettan USA – innan Kanada väntade i åttondelsfinalen. Det blev en mycket tät historia där Stina Blackstenius med sitt mål och Hedvig Lindahl med en utsökt straffsparksräddning axlade rollerna som hjältinnor. 1-0-vinsten betyder alltså kvartsfinal under lördagen.

Ett ännu tuffare motstånd än kanadensiskorna står nu för dörren, titelaspirerande och formstarka Tyskland.

De fyra mästerskapsmatcherna har renderat i fyra vinster och fyra hållna nollor – mot Kina, Spanien, Sydafrika och slutligen Nigeria i åttondelsfinalen. Den samlade målskillnaden? 9-0! Beundransvärt! Och det visar på de problem som Sverige kan komma att vänta.

Och en betydande skräll kommer krävas för svenskt avancemang till semifinalen, det är ingen hemlighet. För vilken sida som skickas vidare står oddsen i 1,38-3,50. Men större under, de har ju inträffat…

”Annat vore tjänstefel”

Åttondelsfinalen mot Kanada kunde ha slutat exakt hur som helst som matchbilden utvecklades och stå för en sådan insats, samt vinna matchen, är mäkta imponerande av Sverige.

Nu höjs dock nivån på motståndet och då misstänker vi, tyvärr, att Sverige kommer väga för lätt. Mot USA räckte de exempelvis inte till och föll helt rättvisande med noll mål mot två.

Tyskland är, på pappret, betydligt mer slagkraftigt än Sverige och har dessutom stått för ett nästintill prickfritt mästerskap hittills. Flera tuffa matcher – ändå fyra av fyra vunna och en samlad målskillnad om 9-0. Defensiven, som siffrorna avslöjar, har varit helt suverän.

Det tar givetvis emot och gör ont i hjärtat att ta ställning mot Sverige i ett VM-slutspel, men när motståndet heter Tyskland och det raka spelet på dem betalar 1,75 gånger pengarna vore det ett tjänstefel att inte placera pengarna på dem.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Tyskland vinner, rak etta
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:30, lördag 29/6
TV:  tvfyra logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.