Speltips inför USA – Chile 16/6: Jämnare än förväntat

Simon Pålsson Publicerat: 13 juni 2019

Efter rekordsegern 13-0 mot Thailand väntar nu tuffare motstånd för favoriterna USA. Chile höll stången länge mot Sverige och det är inte osannolikt att man kan lyckas göra det igen.

Annons:

USA är rankade etta i världen och den främsta favoriten till att vinna detta VM. Öppningsmatchen lämnade inga tvivel om att det här landslaget är här för att vinna.

13-0-segern mot Thailand var den största genom tiderna i ett VM. På så vis imponerande men det är ändå svårt att dra några större växlar då motståndet fullständigt havererade.

Matchen mot Chile blir en bättre värdemätare då de lär bjuda på tuffare motstånd. Mot Sverige gjorde de det väldigt svårt fram till ovädersuppehållet.

Svenskorna hade svårt att hitta några ytor bakom det chilenska försvaret och de chanser som ändå skapades kunde Claudia Endler, som är en av världens bästa målvakter, hantera utan större problem.

Det såg, på nästan alla sätt, ut att bli en 0-0-match men i den 83:e minuten fick Sverige äntligen ett bra läge då Kosovare Aslani kunde trycka in ett förlösande ledningsmål.

USA kommer få det svårare mot Chile

Efter 2-0-förlusten mot Sverige lär Chile nu vara nödgade att ta minst en poäng mot USA. En utmaning som ser, minst sagt, svår ut.

Jill Ellis landslag har vunnit sina sju senaste matcher (med god marginal) och inte släppt in ett enda mål på de fem senaste. Och med en 13-0-seger i ryggen är den naturligtvis storfavoriter i den här matchen.

Det enda som kan stoppa USA stavas underskattning. Med en, kanske, alltför lätt premiärmatch, där allt gick deras väg, kan en viss känsla av att ”det räcker att vi ställer ut skorna” infinna sig. Däri finns Chiles hopp.

Chiles styrka finns i disciplinen, moralen och lagsammanhållningen. De spelar efter sina förutsättningar och kommer inte bjuda på samma ytor som Thailand gjorde. Dessutom har de sin bästa spelare i målvakten Claudia Endler, vilket också det borgar för färre insläppta mål.

Sammantaget ger detta att vi finner spelvärde i att det här inte kommer bli någon ny, förnedrande utklassningsseger för USA.

Till 1.68 gånger insatsen hos Unibet spelar vi därför på Chile +5 (asian handicap).

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Chile +5 (asian handicap)
Odds:  1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:00, söndag 16/6
TV:   tvtolv logo cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.