Speltips inför USA – Holland 7/7: VM-FINAL!

Spelbloggare Publicerat: 7 juli 2019

Den stora finalen i Dam-VM 2019 – nu smäller det! Göra upp om världens största titel ska världsettan USA och de senaste årens utropstecken i Holland. Vilka får fira? Svaret tror vi oss ha.

Annons:

Förhoppningen var att det skulle vara svensk medverkan i finalen, men istället blev det alltså de europeiska mästarna, Holland, som får äran att ställas mot USA – ett USA som fortfarande kanske har mer att bevisa.

Det må kanske verka tufft, att påstå att USA har mer att bevisa nu när de nått finalen. Samtidigt finns det alla anledningar till att höja förväntningarna på dem med hänsyn till det spelarmaterialet förbundskaptenen Jillian Ellis fogar över.

Slutspelets tre matcher – mot Spanien, Frankrike och England – har alla vunnits med två mål mot ett och i semifinalen var det verkligen med kniven mot strupen; motståndarna sumpade en straffspark i slutminuterna och missade således chansen att ta det till förlängning. USA-spelarna har, som det uttryckts, stundtals sett småskadade ut.

Holland är en fotbollsnation som på senare år växt fram till en jätte och det stora genombrottet kom i EM 2017, där det blev en guldmedalj. Nu får de alltså spela final i ännu ett mästerskap, det andra på raken. Detta efter att ha, som nämnt, skickat ut Sverige ur semifinalen och för det krävdes 120 minuters fotboll.

Tacksamt finalmotstånd

Någon höjdarfotboll har USA inte bjudit på under mästerskapet, åtminstone i USA-mått mätt. Men det är ändå uppenbart hur enormt stora kvalitéer som finns hos dem; fysiska fördelar och spelare som till vardags håller hus på de största av scenerna. De största av stjärnorna.

Känslan är faktiskt att Holland är en förhållandevis tacksam motståndare i en VM-final och att uppgiften på förhand känns enklare än semifinalen mot England.

Holland har varit lite sisådär under slutspelet; var extremt illa ute och hade flyt mot Japan, städade av Italien utan att direkt imponera och kom inte alls upp i nivå mot Sverige där det krävdes 120 minuters fotboll för att ta hem det. Kunde ha slutat annorlunda.

Så, får USA det att lossna och tar hem hela kalaset? Det väntar vi oss.

Vårt speltips inför matchen blir därför USA -1,5 mål (asian handicap) till oddset 2,33 hos Bethard. Då sitter spelet om de vinner med minst två baljors marginal.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: USA -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,33 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 17:00, söndag 7/7
TV:  tvfyra logo cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.