Långtidsspel inför EM 2021: Vilket lag gör flest mål i turneringen?

Simon Pålsson Publicerat: 11 juni 2021

Vilket lag kommer att dominera EM 2021 målmässigt? Det är frågan vi besvarar när vi rekar odds inför Europamästerskapet i år.

Vilket lag gör flest mål i EM 2021?

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Om vi frågar spelbolagen är det främst Frankrike, Belgien, Spanien och England som gäller som favoriter inför årets turnering, men med Tyskland, Portugal, Nederländerna, Kroatien och Italien som högst troliga lag att också gå långt i EM 2021.

Men just det är grejen med Europamästerskapen, som konsekvent blir väldigt tuffa att vinna, eftersom det kryllar av starka landslag. Nu har man visserligen utökat turneringen till att innehålla 24 lag och det ändrar förutsättningarna en aning, men det är fortfarande väldigt tätt med starka lag, på ett sätt som vi inte riktigt ser i VM-sammanhang.

Så vad kan vi förvänta oss av årets turnering?

Jo, det är lite speciella förutsättningar som råder när många lag nu får chansen att spela på hemmaplan i hela gruppspelet och för ett landslag som England är det en stor fördel att stora delar av slutspelet ska avgöras på de brittiska öarna. Med eller utan maximal publik är det en stor fördel att spela på hemmaplan. I alla lägen. Det vågar jag hävda.

Inför mästerskapet kommer vi ut med ett antal långtidsspel och bland annat är det intressant att spekulera i vilket lag som kommer att göra flest mål i hela turneringen.

Men tänk då på att ha ett bra öga på hur grupperna är utformade och hur pass många mål som lagen kan hinna göra redan där. I slutspelet är det inte omöjligt att vi ser tightare matcher med färre mål. Det lag som redan i gruppspelet hunnit en bit i målskörden ligger nog bra till hands att vinna den här oddsmarknaden.

Odds på EM 2021

EM 2021, eller EM 2020 som det nog officiellt fortfarande heter med tanke på att turneringen skulle gått av stapeln förra säsongen, kan bli ett målrikt mästerskap med många urstarka lag. Men också då det finns ett antal svagare lag i varje grupp. Det ger lagen chansen att genomföra minst en överkörning var i gruppspelet.

Tyskland, Frankrike och Portugal är tre lag som hade kunnat bli årets mest målrika lag – men eftersom alla tre har hamnat i samma grupp tror jag snarare att man halkat efter lite för mycket efter gruppspelsfasen. Alla tre har potentialen att gå långt i slutspelet, och alla tre kan gå vidare med det nya slutspelsupplägget, men de inbördes matcherna i gruppen tror jag snarare blir av det tightare slaget. Därför räknar jag bort dessa tre lag när det kommer till vilket lag som gör flest mål.

Nederländerna lockar då man har hamnat i den enklaste gruppen av alla (Ukraina, Österrike och Nordmakedonien) men jag är inte helt såld på deras offensiva spelare.

England är en annan kandidat, just eftersom man lär gå långt, men deras tuffa grupp (Kroatien, Tjeckien, Skottland) tror jag kommer leda till många täta matcher.

Kroatien är inte bra nog längre, Spanien spelar inte riktigt den typen av fotboll att man kör över sitt motstånd (och har en ganska tuff grupp) och resten av landslagen är i min bok inte ens kandidater till att göra flest mål i turneringen.

Kvar finns bara Belgien och Italien.

Men Belgien har en tuffare grupp, medan Italien har en ny offensiv generation spelare som verkligen kan få det att lossna tidigt. Mot ett motstånd som Schweiz, Turkiet och Wales ska man kunna göra väldigt många mål direkt och frågan är om det inte är dags för italienarna att gå väldigt långt också? För mig är det här en trevlig tv-peng.

Italien att göra flest mål i EM 2021 spelas till 8,00 gånger pengarna hos Lucky Sports.

Men en reservpeng spelas också på Belgien att göra flest mål i EM 2021 till 6,40 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips 1: Italien gör flest mål i EM 2021
Odds: 8,00
Speltips 2: Belgien gör flest mål i EM 2021
Odds: 6,40
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: Fredag 11 juni 2021
TV:  svtett logo tvfyra logo
Stream:  cmoreplay logo svtplay logo

Jämför odds: