Speltips Argentina – Colombia 7/7: Semifinal i Copa America

Martin Efvergren Publicerat: 6 juli 2021

Argentina och Colombia gör upp om en finalplats i Copa America. Den här semifinalen spelas i Brasilia med avspark kl 03.00 natten till onsdag svensk tid.

Argentina – Colombia

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Argentina, anförda av en Leo Messi som utstrålar spelglädje, övertygar alltmer i den här turneringen där man nu alltså är framme i semifinal. Efter en något mer trevande start har man totalt gjort sju mål i sina två senaste matcher där Messi har satt dit tre av dessa.

Men det började, som sagt, lite mer försiktigt då man i premiärmatchen bara fick med sig 1-1 i mötet mot Chile. Därefter besegrade man Uruguay och Paraguay, båda med 1-0. I den sista gruppspelsmatchen säkrade man gruppsegern tack vare en 4-1-seger mot Bolivia.

I kvartsfinalen väntade så fjärdeplacerade Ecuador från den andra gruppen vilka man relativt komfortabelt kunde skicka hem efter slutresultatet 3-0.

Nu väntar så ett Colombia som har fått kräma ur desto mer av sina krafter för att ta sig till den här semifinalen. De kommer från en tät kvartsfinal mot Uruguay som slutade 0-0 efter full tid och förlängning men där man till slut gick segrande efter straffar.

Gruppspelet började bra för Colombia då man besegrade Ecuador. Därefter kryssade man mot Venezuela och förlorade mot både Peru och Brasilien. Det har med andra ord inte varit någon enkel resa för Colombia men det lär ha svetsat samman laget.

Favoriten håller

Reinaldo Rueda har lett Colombia sedan början av det här året och den här semifinalplatsen (eller mer) i Copa America lär ha givit honom fortsatt arbetsro. Men marginalerna är som bekant små och skulle man ha förlorat straffläggningen mot Uruguay hade det inneburit att man åkt härifrån med tre raka förluster och ett helt annat bokslut.

Nu lever drömmen och det colombianska kollektivet är starkt. Men Argentina är, med rätta, klara favoriter. De har successivt blivit bättre och bättre genom turneringen och man har fördelen av att ha spelat en mindre krävande kvartsfinal. Därtill ser Leo Messi alltmer inspirerad ut tillsammans med Lautaro Martinez i frontlinjen.

Lionel Scalonis Argentina är annars inte ett lag med stjärnspelare på varje position men bitarna ser inte att sitta ihop och längst fram har man en offensiv duo som få landslag i världen kan mäta sig med.

Det kan räcka långt – och det bör räcka till en finalplats i denna årgång av Copa de America. Argentina kommer till den här matchen med fyra raka segrar och målskillnaden 9-1. Visst, i de två senaste matcherna har man gjort 7 av dessa mål mot lite svagare motstånd i form av Bolivia och Ecuador, men självförtroendemässigt är det sannolikt av stor betydelse.

Colombia lär bjuda på tuffare motstånd. De utgår
från en 4-4-2-formation, är väl fungerande som kollektiv och har ett par klasspelare som Muriel, Zapata och Mina.

Men det bör inte räcka till mot ett mer utvilat Argentina med en Messi i slag. Mitt spel blir att Argentina vinner den här matchen till 1.78 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Argentina vinner
Odds: 1.78
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 03:00, onsdag 7 juli 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: