Speltips Danmark – Belgien 17/6: Problem med fokus

Simon Pålsson Publicerat: 17 juni 2021

Frågan är om Danmark kommer att ha problem med sitt fokus när Belgien väntar i EM 2021 torsdagen den 17 juni?

Danmark - Belgien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det här blir en speciell match för alla inblandade, när Danmark spelar sin andra match på hemmaplan i Köpenhamn, men utan sin stora stjärna och lagkapten Christian Eriksen. Med tanke på det tragiska som hände (eller kanske framförallt höll på att hända) i premiären mot Finland är det inte helt lätt att förutse vad som ska ske i den här matchen.

Men om vi försöker bortse från vad som hände då – när Christian Eriksen föll ihop mitt på planen och en hel fotbollsvärld satt med andan i halsen i flera timmar – är det nu ett Danmark som på ett rent sportsligt plan har press på sina axlar.

Efter förlusten mot Finland i premiären, en förlust som inte går att bedöma på ett sportsligt plan med tanke på vad som skedde, måste man i princip ta poäng mot Belgien för att inte hamna i ett mycket utsatt läge.

Danmark är också ett betydligt bättre fotbollslag än vad resultatraden säger hittills. Det faktum att man spelar på hemmaplan i Köpenhamn kommer också att vara en fördel mot belgarna.

Belgien såg för övrigt dödligt effektiva ut i premiären mot Ryssland, med 3-0 och två mål av den blivande skyttekungen Romelu Lukaku. Allt enligt plan för deras del alltså. Jag kan inte se annat än att man öser på precis som vanligt här.

Dagens bästa speltips i EM 2021

Danmark kommer självklart att få klara sig utan Christian Eriksen i den här matchen, och av allt att döma i resten av mästerskapet. Det är bara att hålla alla tummar för att den danske mittfältaren först och främst ska bli fullt återställd, men kanske också kan återvända till fotbollsplanen en vacker dag.

Hur som helst lär det här ha påverkat laget ganska ordentligt och det kan finnas spelare som av mentala skäl behöver stå över den här matchen. Men än så länge ser det inte ut som att någon slänger in handduken. Det faktum att Christian Eriksen är vaken och mår bättre har såklart hjälpt.

I bortalaget Belgien kommer Axel Witsel, Kevin De Bruyne och Jan Vertonghen alla att testas lite senare eftersom man har problem med skador. Man vill inte riskera något med dessa spelare i onödan. Jag blir inte förvånad om alla tre sitter på bänken. Helt utanför laget finns också Timothy Castagne.

På pappret är det klart att Belgien har ett starkare lag, men hemmaplansfördel och vikten av att faktiskt ta poäng tror jag kommer att driva framåt Danmark här.

Båda lagen göra mål spelas till 1,93 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål
Odds: 1,93
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:00, torsdag 17 juni 2021
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: