Speltips Danmark – Finland 12/6: Nordiskt derby

Simon Pålsson Publicerat: 12 juni 2021

EM-premiär och nordiskt derby hemma mot Parken i Köpenhamn. Danmark är enorma favoriter i den första EM-matchen mot Finland.

Danmark - Finland

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

För första gången någonsin ska Finland spela ett stort mästerskap och förväntningarna är såklart stora på det finska landslaget, om än att kraven eller de resultatmässiga förhoppningarna kanske inte är så stora.

Men att få vara med och spela ett mästerskapet är stort nog, vågar jag lova. Å andra sidan vill man såklart göra det bästa möjliga av den här chansen och med en startelva där det finns ett par spännande spelare ska man inte räkna bort Finland helt.

Man har med det sagt hamnat i en tuff grupp med Danmark, Ryssland och Belgien, varpå det kanske inte finns utrymme för särskilt många poäng. Å andra sidan har man en skräll mot Ryssland i sig och större mirakel har ju skett än att man skulle ta en poäng mot Danmark. Däremot lär man väga ordentligt lätt mot Belgien.

Kom ihåg att två lag från varje grupp går vidare till slutspelet, men att det också finns en bakdörr för laget som slutar trea. Fyra av sex treor går också till slutspelet i det här Europamästerskapet. Det kan tyckas lite märkligt, men så är fallet.

Danmark har fått äran och den stora fördelen av att spela tre gruppspelsmatcher på hemmaplan i Köpenhamn. Det ger en välbehövlig boost till laget, och innebär såklart en påtaglig sportslig fördel. Det sägs kunna komma upp till 25 000 åskådare dessutom. Det räcker för att skapa liv.

Finland väger lätt i premiären

EM-premiär är alltid EM-premiär och det kommer att finnas mycket nervositet i hemmalaget Danmark, som vi ändå får benämna det som i den här matchen. Det gör att man inte ska räkna blint med att danskarna gör vad som förväntas av dem.

Enligt spelbolagen ska man vara stora favoriter – och oddsen är satta därefter. Vid en första anblick gör det situationen lite krånglig för den som vill hitta bra spelvärde. Men faktum är att det går att hitta många bra spel på Danmark.

För det är också där jag tycker att man ska ta sin ansats. Danmark kommer med sin starkaste möjliga startelva här – vad det verkar – och har dessutom en bra generation spelare med sig. Någon riktig bra anfallare hade behövts, men annars är man farliga.

Finland däremot har inte alls samma bredd, har lite allsvenska vibbar i laget, och får förlita sig mycket på anfallaren Teemu Pukki. Han har varit borta med en ankelskada sista veckorna, men ska kunna spela premiären. Men det är nog ingen vild gissning att han inte är i sitt bästa slag här. -3,5 hörnor spelas till 1,85 gånger pengarna. Jag tror på ett bastant tryck och att Finland lägger sig lågt tidigt. Oddset hittar du hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kronor bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Danmark -3,5 hörnor
Odds: 1,85
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 18:00, lördag 12 juni 2021
TV:  tvfyra logo cmorelivefyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: