Speltips England – Skottland 18/6: Brittiskt möte

Simon Pålsson Publicerat: 18 juni 2021

Brittiskt möte på Wembley och två lag som gärna tar till en fysisk fotboll. Men kan Skottland ha en chans mot England i EM 2021?

England - Skottland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bara det faktum att Skottland har tagit sig hela vägen fram till ett mästerskap är en bedrift av en så pass liten fotbollsnation, men väl i turneringen är det klart att alla skotska spelare och supportrar gärna ser ett Skottland som levererar.

Men den inledande matchen mot Tjeckien var verkligen inte mycket att hänga i granen och 2-0-förlusten försätter laget i ett prekärt läge inför fortsättningen. Man har kvar att möta gruppens på papprets svåraste lag, England och Kroatien, men man har pressen hängandes över sig att man måste ta poäng. Troligen minst fyra för att kunna gå vidare.

Skottland är med det sagt inte ett rakt igenom uselt lag. Det finns flera spelare som har det i sig att ställa till det mot England, eftersom många har erfarenhet av engelsk fotboll och vet ungefär vad som väntar.

Kieran Tierney var skadad och kunde inte spela i premiären, men förhoppningen är att man får in vänsterbacken här. Exakt hur man formerar laget återstår att se, men lagets två kanske bästa spelare är som bekant vänsterbackar. Andrew Robertson eller Kieran Tierney kommer således att användas i en annan position.

Annars är det här ett fysiskt lag och jag tror persoligen att det är med den fysiska fotbollen som man kan sätta ton på matchen – och försöka vinna den. Ta tillvara på fasta situationer till exempel. Det är en nyckel.

DUBBLA DINA PENGAR – ELLER FÅ PENGARNA TILLBAKA! Sveriges roligaste bonus just nu kommer från Lucky Sports. Sätt in 100 kronor – och har du inte minst dubblat pengarna inom 24 timmar får du din insättning tillbaka. Läs mer och registrera dig här!

  Dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

England behöver steppa upp

De första 20 minuterna i premiären mot Kroatien fick många att snabbt räkna in England som en reell kandidat till att vinna EM 2021, men efter det tappade man lite i fokus och offensiv spets. Det kändes inte längre som ett lika giftigt landslag lite senare in i matchen.

Men med det sagt vann man med 1-0 och mycket pekar på att förbundskapten Gareth Southgate därmed kommer att köra på med samma lag. Samtidigt finns det en otrolig bredd i det här laget – och jag personligen hade nog föredragit en viss rotation för att säkerställa att alla ska hålla sig friska.

Harry Maguire stod över premiären och väntas inte vara med är heller. Det känns helt rätt. Dean Henderson är som bekant skadad, varpå Jordan Pickford vaktar målet. Det är i för sig den spelare man oftast brukar ha mellan stolparna.

Skottland lär vara bekväma med att ligga ganska lågt, men kommer att sticka upp och försöka ta sig runt mycket på kanterna, för att hitta inlägg. I långa perioder lär dock England hålla i taktpinnen.

Över 8,5 hörnor spelas till 1,65 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 8,5 hörnor
Odds: 1,65
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, fredag 18 juni 2021
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: