Speltips England – Tyskland 29/6: Tung åttondel

Simon Pålsson Publicerat: 29 juni 2021

Åttondelsfinalerna avslutar tisdagen den 29 juni 2021 och England står inför en tuff match mot Tyskland om en plats i kvartsfinalen.

England - Tyskland

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

EM 2021 har varit precis allting man hade kunnat hoppats på hittills, med favoriter som lever upp till förväntningarna, andra favoriter som faller, underdogs som gör det överraskande bra och nya hjältar som föds.

Eller vad sägs om tjecken Shick och danskarnas alla olika anfallare som plötsligt har vaknat till liv i helt rätt skede av turneringen? Det är mycket kvar att spela och många mena rpå att det vi nu står inför är den roligare delen av hela mästerskapet.

Det är hur som helst åttondelsfinaler först och främst som ska tas i mål, innan vi kan ta oss an kommande slutspelsrundor. De två sista åttondelsfinalerna spelas på tisdagskvällen och nog är det ingen dålig aptitretare inför Sveriges match när England möter Tyskland?

England har varit starka hittills, även om jag personligen hade förväntat mig en tydligare höjd i det här laget. Utan Raheem Sterling hade man ärligt talat varit illa ute, men det är först nu som man behöver steppa upp ordentligt.

En sak man ska ha med sig inför åttondelsfinalen mot Tyskland är att Ben Chilwell och Mason Mount får anses ganska tveksamma till spel, efter en tio dagar lång karantän. Är man ens redo rent fysiskt att kliva in här? Nog är det läge för inhopp, men inte mycket mer än så. Dean Henderson är inte heller tillgänglig, som vi alla vet.

Tyskland sprattlar fortfarande

Det är inte enkelt att veta var man har det här tyska landslaget i EM 2021, men att det är ett landslag med hög nivå i sig vet vi sedan tidigare. Det visade man tydligast mot Portugal, när man vann med hela 4-2 efter en galen tillställning.

Thomas Müller sades vara knäskadad och otillgänglig resten av turneringen, men plötsligt fanns han med på bänken mot Ungern igen. Det är en spelare som hoppas kunna starta mot England och med honom på plan är man i mina ögon ett betydligt svårare lag att slå.

Det som talar för England här är att man har idel hållna nollor hittills i turneringen och att man dessutom har fått tillbaka sin bästa mittback, Harry Maguire, efter att han varit skadad i inledningen av turneringen. Det är alltså inte ett lag som man kan vinna mot hur enkelt som helst.

Tyskland är med det sagt ett av turneringens mest målfarliga lag och har en väldig höjd. Däremot brukar man inte få till det på fullt samma vis mot England. Tre av lagens fyra senaste matcher (i för sig bara träningslandskamper) har blivit riktigt målsnåla.

Under 2,5 mål spelas till 1,76 gånger såsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,76
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:00, tisdag 29 juni 2021
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: