Speltips Finland – Belgien 21/6: Tillknäppt

Martin Efvergren Publicerat: 21 juni 2021

Både Finland och Belgien bör vara relativt nöjda med kryss i den här sista omgången av grupp B som spelas den 21 juni. Förutsättningarna ger att en hel del talar för en mer tillknäppt tillställning.

Finland – Belgien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Belgien är med sina sex poäng efter två matcher redan klara för åttondelsfinal. Ett kryss i den här avslutande gruppspelsmatchen mot Finland räcker för att säkra gruppsegern. Således lär man inte komma att satsa blod, svett och tårar för att till varje pris vinna den här matchen.

Förutsättningarna i gruppen ger att striden främst står om andraplatsen. Finland har chans att knipa den placeringen om man tar en pinne i den här matchen samtidigt som Danmark besegrar Ryssland i den andra matchen som spelas samtidigt som denna.

Förbundskapten Roberto Martinez har så här långt, i stor utsträckning, sparat sina ess i rockärmen och nu har man ändå en väldigt god möjlighet att rotera en del i startelvan utan att riskera att förlora alltför mycket.

Kevin De Bruyne var inte hundraprocentigt redo när man kom till mästerskapet och vilades därför helt mot Ryssland i premiären. Mot Danmark fick han kliva in i halvtid och bidrog stort till att man kunde vända och vinna den matchen med 2-1. Eden Hazard har än så länge bara fått göra två inhopp.

Finlands premiär mot Danmark blev förstås väldigt speciell men man bör ändå inte ta ifrån dem att de svarade för en mycket gedigen försvarsinsats. Man lyckades därtill sätta sin enda egentliga målchans och vinna matchen med 1-0.

De tre poäng ger Finland en ganska okej chans till avancemang då man nu ställs mot ett Belgien som redan är klara för detsamma.

Motivation vs Klass

Enkelt sagt går det att påstå att det här är en match mellan kvalitet och motivation där Finland är de som bör vara mest motiverade till att springa längst och offra sig hårdast. Och är det något vi vet om detta finländska landslag så är det att de är kapabla till just detta.

Den andra matchen i gruppen mellan Danmark och Ryssland är förstås viktig för att kunna bedöma utgången av den här matchen. Om Danmark kan spela på samma nivå som man gjorde senast mot Belgien bör de helt klart kunna besegra Ryssland – och det vore mycket positivt för Finlands vidkommande. Man bör också ha i beaktning att inbördes möten går före målskillnad när sluttabellen ska sättas.

Hursomhelst är det mycket som talar för att Belgien inte kommer offra liv och lem för att vinna den här matchen. Ett kryss räcker för att vinna gruppen.

Samtidigt vore ett kryss ett väldigt bra resultat även för Finland och när förutsättningarna är sådana vet vi av historien att det kan bli passivt, nästan vänskapsmatchaktigt.

Finland lär inte ta några risker utan istället försvara sig lågt med sin fembackslinje och försöka upprepa det man gjorde så väl mot Danmark i premiären.

Belgien lär ge en del hungriga reserver chansen och de är förstås klara favoriter att vinna de här matchen. Men framförallt tror jag man är nöjda om man gå genom hela det här gruppspelet utan att slita nämnvärt på sina nyckelspelare, utan skador och utan avstängda spelare.

Sammantaget ger detta att jag finner ett ypperligt spelvärde i att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen och det spelas till 1.93 gånger insatsen hos Campobet.

  Rygga spelet hos Campobet – hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.93
Bolag: Campobet
Spelstopp: 21:00, måndagen den 21/6 2021
TV:  tvfyra logo spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: