Speltips Finland – Ryssland 16/6: Tillknäppt

Simon Pålsson Publicerat: 15 juni 2021

Finland och Ryssland drömmer om att ta sig vidare från gruppspelet i EM 2021. Nu möts man i ett nyckelmöte den 16 juni 2021.

Finland - Ryssland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blev inte den drömlika första matchen i ett mästerskap någonsin för Finland som man hade hoppats på, trots att man faktiskt tog tre poäng direkt i det nordiska derbyt mot Danmark i premiäromgången av EM 2021.

Christian Eriksen föll som bekant ihop mitt på planen, mitt under matchen, och tillställningen fick avbrytas i ett par timmar innan man återtog matchen och spelade den senare delen av densamma senare samma kväll.

Ett minst sagt konstigt beslut, kan tyckas, men Finland avgick med det sagt med vinsten efter att ha nickat in 1-0 i den andra halvleken.

Nu sitter, med allt det här i baksätet, trots allt i ett väldigt bra läge inför fortsättningen och behöver troligen bara en poäng mot Ryssland för att vara klara för slutspelet som minst bästa eller en av de bättre treorna i gruppspelet. Men hur tar man lättast den poängen? Förmodligen med en mer defensiv approach.

Ryssland förlorade stort mot Belgien i den första matchen och är inte ett tillräckligt bra lag för den här nivån längre. Det är min fasta övertygelse. Å andra sidan ska man vara favoriter mot Finland, åtminstone på pappret. Däremot tror jag inte alls på en så enkel match här heller.

Odds på målspelet

Finland genomled, om det kanske trots allt är rätt ord, en riktig mardrömsmatch i premiäromgången mot Danmark och hade det väldigt tufft att glädjas över sin historiska vinst efteråt.

Men vad jag hört ska spelarna ha repat sig mentalt och det faktum att Christian Eriksen nu mår bättre gör förmodligen, och förhoppningsvis, att även de finska spelarna kan gå vidare och spela resten av mästerskapet utan att bryta ihop.

Det återstår att se hur man formerar laget nu, men vinsten mot Danmark gav en boost och förmodligen ser man ingen anledning att skruva för mycket på laget nu. Det är trots allt ett starkt lag man har med sig, med finska mått mätt, och det faktum att Teemu Pukki kunde spela mot Danmark gör att jag räknar med honom här också.

Ryssland hade det tungt mot Belgien i premiären och gäller som klar underdog även den här gången. Yuri Zhirkov kommer inte spela nu och inte heller smittade Andrey Mostovoy. Daler Kuzyaev står som osäker, men är inget större tapp.

Under 2,5 mål spelas till 1,61 gånger pengarna hos No Account Bet. Det här känns utan tvekan som ett möte mellan två lag som ogärna förlorar och som har sina styrkor bakåt snarare än framåt, där man känns rätt tunna.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kr bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,61
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 15:00, onsdag 16 juni 2021
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: