Speltips Frankrike – Schweiz 28/6: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 27 juni 2021

De regerande världsmästarna Frankrike gjorde vad som krävdes för att vinna dödens grupp och nu väntar Schweiz i åttondelsfinalen. Matchen spelas på måndagen den 28:e juni i Bukarest.

Frankrike – Schweiz

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Något utrymme att gå på halvfart fanns inte för Frankrike i en grupp tillsammans med Portugal, Tyskland och ett heroiskt kämpande Ungern. Trots att man lyckades vinna gruppen finns det ändå en hel del mer att förvänta sig av detta Frankrike och det säger en hel del om det här lagets kvalitet.

I premiären svarade man för en disciplinerad insats mot Tyskland där man vann med 1-0. Ett resultat som förstås blev oerhört betydelsefullt för fortsättningen. I den andra matchen blev det bara 1-1 mot Ungern följt av 2-2 mot Portugal.

Didier Deschamps är huvudfavorit att vinna den här turneringen och det räcker att kasta en snabb blick på truppen för att förstå varför. Mängder av stjärnspelare och därtill ett kollektiv, ett lagarbete som Deschamps etablerat över tid.

Frankrike har helt enkelt inga egentliga svagheter och för Schweiz del lär det här bli ett berg att bestiga.

Vladimir Petkovics landslag kommer emellertid från en solid insats mot Turkiet senast. Efter att ha kryssat i premiären mot Wales och förlorat med marginal mot Italien var man nödgade att vinna och vann gjorde man med 3-1.

Xerdan Shaqiri visade vägen med två mål i den matchen och därtill har man en Embolo som sett väldigt intressant ut i anfallet.

Schweiz kan inte stå emot

Frankrike är ett komplett lag utan uppenbara svagheter. Trots det går det alltid att hitta saker som en motståndare som Schweiz kan utnyttja. Mot samlade försvar, likt Ungerns, har Frankrike ibland problem att hitta vägar igenom.

Att Schweiz, till stora delar, kommer försvara sig lågt med sin fembackslinje är ingen högoddsare här. Att inte ge några ytor för Mbappe och Griezmann att löpa in bakom backlinjen blir av stor vikt men frågan är om Schweiz har disciplinen och den taktiska organisationen som krävs för att klara det i dryga 90 minuter.

Hittills har man släppt in mål i samtliga matcher och i 3-0-förlusten mot Italien blev man, i stunder, avklädda. Laget har snarare sin bästa spelare i offensiven än i defensiven och Frankrike får se upp med Schweiz kontringar där Shaqiri, Embolo och Seferovic lär kunna hota.

Men att Schweiz skulle kunna hålla nollan i den här matchen är på förhand osannolikt. Frankrike är förstås stora favoriter och en fransk seger ger bara strax under 1.60 gånger pengarna.

Det kan, i stunder, låsa sig vad gäller det franska offensiva spelet. Deschamps främsta bidrag är att man fått laget att dra åt samma håll samt att han satt en solid defensiv. Men när offensiven inte flyter har man ändå så pass mycket individuell kvalitet att målen till slut trillar in. Så tror jag att det kommer bli även i den här matchen.

Bäst spelvärde finner jag i att Frankrike kommer att göra över 1.5 mål i den här matchen och det spelas till fina 1.80 gånger insatsen hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kr bonus – omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Frankrike över 1.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 21:00, måndagen den 28 juni 2021
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: