Speltips Frankrike – Tyskland 15/2: Omgångens stormöte

Axel Sjödin Publicerat: 15 juni 2021

Som avslutning på den första omgången bjuds vi på höjdpunkten Frankrike – Tyskland i dödens grupp.

Frankrike - Tyskland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Från dödens grupp bjuds vi på vad som hade kunnat vara finalen redan i första omgången. I gruppen hittar vi mästarna från de tre senaste internationella mästerskapen – Frankrike vann VM 2018, Portugal EM 2016 och Tyskland VM 2014 – och stackars Ungern då som får rollen som gruppens slagpåse.

Det är i alla fall Frankrike som föga överraskande är de stora favoriterna till att vinna både gruppen och hela turneringen. De regerande världsmästarna ser lika farliga ut som de gjorde för tre år sedan då de vann VM i Ryssland. Nu har de dessutom Karim Benzema tillbaka i landslaget som kommer att bilda en offensiv trio tillsammans med Kylian Mbappé och Antoine Griezmann, det är ett anfall som sätter skräck i motståndarförsvaret minst sagt.

Det är faktiskt väldigt svårt att hitta svagheter i Frankrikes trupp då de har en väldigt komplett elva och bortsett från ett kryss mot Ukraina i VM-kvalet så finns det inte mycket att klaga på vad gäller form heller.

Det kommer krävas mycket för att stoppa Frankrike i år om de lyckas få igång laget i turneringen. Men det är verkligen ingen lätt uppgift att vinna två raka mästerskap och de får inte direkt någon mjukstart med den här lottningen.

Tyskland känns inte lika vassa som vanligt

För omväxlings skull så tillhör Tyskland inte en av de mest favorittippade lagen och få pratar om en tysk titel såhär inför turneringen. Det är upp till bevis för Die Mannschaft och de inleder turneringen med ett riktigt elddop. I senaste mästerskapet åkte de som bekant ut i gruppspelsfasen i gruppen som Sverige toppade och de har nu press på sig att leverera.

Tysklands styrka ligger i deras mittfält, men de har sett svagare ut defensivt samtidigt som de offensivt inte riktigt kan mäta sig med de allra bästa lagen trots flera bra spelare. De saknar en bra högerback och har inte alls övertygat defensivt inför turneringen.

I höstas blev de överkörda av Spanien med 0-6 och de förlorade för bara ett par månader sedan med 1-2 hemma mot Nordmakedonien. Även om de blandat förlusterna med godkända resultat så känns Tyskland bestämt inte lika starka som man vanligtvis tänker sig i mästerskapssammanhang. Men Joachim Löws kanske har ett ess i rockärmen inför sitt sista mästerskap.

Trots att Frankrike pratas om som turneringsfavoriter så är oddsen på matchen ändå förvånansvärt jämna, kanske har det att göra med att matchen spelas i München, men Frankrike har faktiskt varit bättre på bortagräs under kvalspelet. Frankrike är ett mer komplett lag och när man får de 2.75 i odds som No Account Bet erbjuder för ett rakt spel på Les Bleus är svårt att motstå, därmed spelar vi på den raka ettan här.

  Rygga spelet hos No Account Bet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Frankrike vinner
Odds: 2.75
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 21:00
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: