Speltips inför Bosnien – Finland 12/10: Finsk sisu

Spelbloggare Publicerat: 12 oktober 2019

En besvikelse och en succé. Bosnien, utan Edin Dzeko, och Finland. EM-kvalet rullar vidare och från Zenica är det inte minsta snack om vilka händer som förtroendet ska lämnas i. Superklipp till speltips – missa inte det!

Annons:

Grupp J i det stundande EM-kvalet har innehållit många chockerande inslag och det mest positiva av dessa är tveklöst Finland. Den största besvikelsen? Lika uppenbart: Bosnien.

Här är det ett Bosnien som rentav måste vinna om deras EM-dröm ska leva vidare. Sex matcher in det hela är de placerade på en illavarslande fjärdeplats; två pinnar bakom Armenien (!) och fem bakom kvällens motståndare i form av Finland. På toppen av kullen, utan ett enda tapp, står Italien. Precis som väntat där, alltså.

Nämnda Armenien föll Bosnien mot med 2-4 senast de var i farten, för strax över en månad sedan och att spela på det sättet håller inte när konkurrensen är så pass hård om EM-platserna; defensivt slarv, ett efter annat.

På hemmaplan ska de ändå ha en klar chans till att vinna, men med hänsyn till Finlands fantastiska form är de att se som en favorit i fara. Finnarna, med storstjärnan Teemu Pukki, sex mål på åtta Premier League-matcher för Norwich City, har vunnit fyra matcher och förlorat två under kvalet – och de två senare nämnda kom mot Italien.

Nära var de till och med att sätta stopp för Italiens framfart när de senast fick besök av italienarna, men en straffspark i den 79:e minuten satte stopp för det. Oavsett vad var det en insats att hyllas för, en att vara stolta över.

Annons:

Finland – att räkna med

Finland är att räkna med. Det har det här kvalet starkt bevisat. Förutom att fyra vinster plockats, däribland med 2-0 när man stod för värdskapet mot Bosnien, har de också hållit nollan i dessa matcher – och på spetspositionen kan Teemu Pukki mer eller mindre måla ur vilken vinkel och position som helst. Fem fullträffar på sex kvalmatcher.

Minst en pinne för finsk del skulle innebära ett stort kliv mot nästa års mästerskap i England – och en bättre chans att fixa det, eller kanske till och med tre pinnar, i en bortamatch mot Bosnien får de knappast.

Bosnien har inte varit i närheten av den standard som kan krävas av dem; förlorat hälften av matcherna och blott vunnit två. På hemmaplan har de dessutom tappat mot Grekland via ett 2-2-resultat. Totalt sammanfall i den matchen.

Och nu kommer Bosnien hit ännu vekare, kan man misstänka, eftersom Edin Dzeko saknas efter den skada, i käken, han åkt på. Strikern ska opereras nästa vecka och missar således även Greklandsmatchen. Tuffa tider nu…

1,71 gånger pengarnas tas för Finland +0,5 mål (asian handicap). Spelet sitter då vid kryss eller bortavinst i matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Finland +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:00, lördag 12/10
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: