Speltips inför Danmark – Georgien 10/6: Dansk tålamodsprövning

Simon Pålsson Publicerat: 7 juni 2019

Danmark klär sig själva i favoritrollen inför mötet med Georgien i EM-kvalet måndagen den 10 juni. Det gör att vi gärna lägger fram ett fint speltips.

Annons:

Åge Hareides Danmark fick slita hårt mot ett defensivt skickligt Irland. Efter ett stort spelövertag lyckades man dock få in ett 1-0 med kvarten kvar att spela. Men det räckte alltså inte till seger då Irland kvitterade på en fast situation i den 85:e minuten.

Efter den tunga straffläggningsförlusten mot Kroatien i VM har Danmark annars fortsatt att leverera ganska goda resultat. I Nations League vann man sin grupp före Wales och Irland och EM-kvalspelet har nu inletts med två kryss.

Första kvalmatchen borta mot Schweiz slutade 3-3 efter en osannolik vändning av danskarna som log under med 3-0 med drygt fem minuter kvar av matchen.

En hemmaseger mot Irland hade därför gett dem ett bra utgångsläge inför fortsättningen men så blev nu inte fallet och därför är mer pressade att besegra Georgien.

Vladimir Weiss Georgien har inlett kvalspelet med knappa förluster mot Schweiz (2-0) och Irland (1-0) samt en 3-0-vinst senast mot Gibraltar.

Således kommer de med en seger samt en mindre krävande match i benen än vad fallet är för danskarna.

Georgisk försvarsmur

Danmark har, och med poängtappet senast, spelat oavgjort i sina fyra senaste matcher. Sett till spelövertaget man hade mot Irland borde man dock ha vunnit den matchen

Men Irland är svårspelade och resultatet är därmed inget att skämmas över alltför mycket. Nu väntar så Georgien och det lär bli en liknande matchbild med en försvarsmur som behöver nötas ner.

Man visade, trots allt, gott tålamod då man efter flera missade lägen till slut fick hål på Irland och nu krävs att man visar prov på samma tålmodighet.

Georgien har, med sina mått mätt, svarat för ganska gedigna insatser på sistone. Man vann sin (visserligen svaga) grupp i Nations League överlägset och man har bara förlorat med 1-0 respektive 2-0 mot Irland och Schweiz i EM-kvalet.

Grundtipset är att den här matchen kommer att sluta i, ungefär, samma siffror till Danmarks fördel. Det mest sannolika är alltså att Danmark vinner med 1-0 eller 2-0.

Med den tesen i ryggen ser vi därför mest spelvärde i ett underspel. Till fina 2.00 gånger insatsen hos Unibet spelar vi således på under 2,5 mål totalt i matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:45, måndag 10/6
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.