Speltips inför Danmark – Irland 7/6: Vi trotsar statistiken

Martin Efvergren Publicerat: 6 juni 2019

Fredagskvällen är fullmatad med EM-kvalmatcher där Danmark mot Irland är en av de intressantare ur ett bettingperspektiv. Vi går emot oddssättarna på ett spel som kan ge oss riktigt fin utdelning.

Annons:

Danmark och Irland ställs mot varandra för femte gången på två år, vilket är ovanligt ofta för att vara landslagsfotboll. Nu är de i samma EM-kvalgrupp och dessförinnan var man i samma grupp i Nations League. 2017 gick man head to head i ett dubbelt playoff-möte till förra sommarens VM.

Ifrån fjolårets Nations League-grupp var det Danmark som gick vinnande före Wales och Irland på tredjeplats. Efter den tunga straffläggningsförlusten mot Kroatien i VM har Åge Hareide Danmark således fortsatt leverera goda resultat.

Irland har alltså blivit stoppade av Danmark i både VM-playoff och Nations League och nu lär de vara ute efter revansch.

Laget har under Mick McCarthys ledning blivit oerhört täta i sin defensiv. Man har inlett EM-kvalet med två raka 1-0-segrar mot Gibraltar och Georgien. Totalt har man endast släppt in två mål på de sju senaste matcherna.

Status quo kan inte fortlöpa i oändlighet

Irland har, som sagt, sett oerhört stabila ut försvarsmässigt det senaste året, medan man samtidigt varit för uddlösa framåt. Den inbördes statistiken mellan Irland och Danmark ger en tydlig bild av detta då tre av de fyra senaste mötena har slutat 0-0. Den match som inte blev mållös var det avgörande playoff-mötet då Danmark fick islossning och vann med hela 5-1.

Med tanke på att det var, relativt, nyligen dessa matcher spelades har vi alltså att göra med två lag som kan varandra väl och som byggt upp någon slags rivalitet.

Frågan är nu om Åge Hareide har lyckats hittat någon nyckel för att luckra upp det solida irländska försvaret. På hemmaplan är det Danmark som är mest piskade att vinna då det lär stå mellan dem, Irland och Schweiz i kampen om de två EM-biljetterna.

Danmark kryssade borta i sin senaste och första kvalmatch borta mot Schweiz. Matchen slutade 3-3 efter en osannolik vändning av danskarna som log under med 3-0 med drygt fem minuter kvar av matchen. Därmed kommer man från en match med ett bra resultat och en god känsla med tanke på avslutningen.

När Danmark och Irland senast möttes, i november i Århus, dominerade man stort mot en irländsk försvarsmur men lyckades inte förvalta övertaget i mål.

Nu tror vi att det kommer att lossna för hemmalaget som gjort nio mål på sina fem senaste matcher och som har ett antal högklassiga offensiva spelare att tillgå. De här lagens 0-0-matchande kan inte fortlöpa i oändlighet utan till slut måste det börja trilla in mål.

Irlands generella målsnålhet samt historiken mellan dessa båda lag gör att oddsen på ett överspel är oerhört högt satta. Och vi ser ett väldigt intressant spelvärde i att trotsa den statistiken.

Därför går vi för ett spel på över 2,5 mål totalt i matchen till otroliga 2.55 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – få 1 000 kronor välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,55 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, fredag 7/6
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.