Speltips inför England – Kosovo 17/11: Galet överodds

Spelbloggare Publicerat: 17 november 2019

En i praktiken helt betydelselös match väntar när EM-kvalet ska avslutas för Kosovo och England, men det hindrar inte oss från att finna stort spelvärde inför de 90 minuternas fotboll som ska spelas.

Annons:

Det har varit en fröjd att följa Kosovo de senaste åren, i den takten och med den bestämdheten de utvecklats, och under kvalet specifikt. Delvis handlar det också om sättet de spelar; helt utan respekt för motståndarna, trots halvdana spelarresurser. Offensivt! Med fart och fläkt! Underhållande!

Men dessvärre, för deras del, räckte det inte till EM 2020 och det blev klart i samband med att 1-0-ledningen borta över Tjeckien i veckan under matchens senare del tappades in till en 1-2-förlust. Nu spelar de således enbart för heder och ära. Ännu en chans att samla erfarenhet och dra lärdom av en match mot absolut världsklassmotstånd.

En liten plump i protokollet, den oväntade förlusten borta mot Tjeckien. Annars har England varit fullkomligt dominanta under kvalspelet; vunnit övriga sex matcher, alla med större siffror, med en målskillnad om 33-6. Det ger ett snitt av ~4,7 baljor framåt per match.

Under torsdagen pulveriserades Montenegro med makalösa 7-0 på Wembley Stadium i London, där de fem första målen kom redan före halvtidspausen. Lekstuga från början till slut och de som stack ut allra mest, samt vars samarbete klaffade perfekt, var Harry Kane med sitt hattrick och ytterbacken Ben Chilwell med sina tre assist.

Annons:

”Ett klipp!”

Rotation kan vi säkerligen få se en del av från England, men det finns så oerhört mycket klass i deras spelartrupp att kvalitetsförhållandena minskar med knapphet. Dessutom flera spelare normalt strax utanför den ordinarie startelvan som vill visa framfötterna och stärka deras aktier inför nästa års mästerskap.

Att England skulle sluta spela på det sätt som skördat så stora framgångar under kvalet? Knappast. Det är blint full fart framåt, hela tiden. Från avspark till slutsignal. 7-0-kross av Montenegro senast och 6-0-dito av Bulgarien innan dess.

Och Kosovo har heller inte velat gå ifrån deras spelfilosofi det minsta under kvalet, alldeles oavsett vilka som stått på den andra sidan planhalvan. Det kan förstås vara såväl en för- som nackdel. Risken att såras av ett så offensivt potent motstånd är betydande.

Det omvända mötet med detta var en av hela kvalets stora höjdpunkter – en match som England till sist vann med fem mål mot tre. Vi skulle inte förvånas om det blev på tal om ännu en målfest nu, om än möjligen inte lika stor, och då framförallt när det handlar om en, på pappret, betydelselös historia.

Över 2,5 mål till 1,70x hos Betsson är ett klipp som inte får missas, oddsdropp till trots.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365!
Regler & villkor gäller. +18. Annons. Fler detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,70
Bolag: Bet365
Spelstopp: 18:00, söndag 17/11
TV:  cmorefotboll logo tvtolv logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: