Speltips inför Färöarna – Spanien 7/6: Motiverade spanjorer

Martin Efvergren Publicerat: 6 juni 2019

Det vankas fotbollsfest på Färöarna då det spanska landslaget kommer på besök med avsikten att göra processen kort. Frågan är som alltid, i den här typen av matcher, hur stor marginalen kommer att bli.

Annons:

Efter VM-besvikelsen har Luis Enrique fått förtroendet att bygga ett, till stora delar, nytt spanskt landslag. Truppen är kanske inte riktigt lika stjärnfylld som under glansdagarna men likväl finns det kvalitet som kan bära riktigt långt om han lyckas få ihop det.

Det har dock inte sett alltför sprudlande ut under Nations League där man slutade efter England men före Kroatien. De två inledande EM-kvalmatcherna har vunnits med knapp marginal. Senast vann med 2-0 borta mot Malta och dessförinnan besegrades Norge med 2-1 hemma.

Färöarna gjorde, med sina mått mätt, ganska okej resultat i sin Nations League-grupp men det räckte ändå bara till en tredjeplats efter Azerbaijan och Kosovo men före Malta.

EM-kvalet har dock inletts med två bortaförluster. Senast föll man med 4-1 mot Rumänien och i matchen innan med 2-1 mot Malta.

Spanjorerna vill bevisa sig

Ser man till de här båda lagen på pappret borde det här kunna sluta i ett tvåsiffrigt målkalas från bortalaget. Dock ser fotbollen inte riktigt ut så längre då de mindre nationerna har blivit ganska bra på att hålla nere siffrorna.

De spanska stjärnspelarna behöver hantera det fysiska Färöiska spelet, klimatet och underlaget i Torshavn. Lyckas de med det samt har rätt mentalt fokus så kan det här rinna iväg.

Spanien har snabbheten och finurlighet men även fysiken i Sergio Busquets och Sergio Ramos samt boxspelaren i Alvaro Morata, vilket sammantaget borde vara allt som krävs för att vinna den här matchen med ett par bollar.

I synnerhet finns det också ett antal spelare som inte är lika etablerade som ovan nämnda och som vill göra sig ett stort namn i den spanska landslagströjan. Ofta är det den typen av spelare som kliver fram i den här typen av matcher.

Samtidigt har Färöarna gjort mål mot bra motstånd förr. Senast gjorde man det borta mot Rumänien och i VM-kvalet lyckades man med det mot Portugal.

Efter noga övervägande landar vi därför i ett spel på över 3,5 mål i den här matchen. Till 1.78 gånger insatsen hos Bethard spelar vi att det kommer bli över 3,5 mål totalt.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – få 500 kronor omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, fredag 7/6
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.