Speltips inför Finland – Bosnien 8/6: Femtio-femtio

Spelbloggare Publicerat: 7 juni 2019

Att underskatta Finland kan komma att vara en dyr miss när de ställs mot Bosnien, som saknar deras viktigaste pjäs i Miralem Pjanic, i Tammerfors. EM-kvalfotboll står på menyn.

Annons:

Grupp J i EM-kvalet är och kommer fortsätta vara en nervkittlande historia. Starkt favorittippade att ta förstaplatsen är Italien – inte ska de väl misslyckas med det? – medan Grekland, Bosnien och Finland ska nosa på den andraplats som även den leder till mästerskapet. Armenien och Liechtenstein lär inte ha mycket att sätta emot.

Finland var ett stort utropstecken när de kom före Ungern, Grekland och Estland i UEFA Nations League; blev etta i tredjedivisionens grupp 2. Detta efter att ha vunnit de inledande fyra matcherna, varit säkra, och därefter förlorat de två avslutande.

Här i EM-kvalet ställdes de inför tuffast möjliga uppgift omgående; Italien borta och föll då med 0-2 – helt klart med hedern i behåll. När Armenien därefter besöktes var de tillbaka på vinnarspåret när matchen kammades hem med de omvända siffrorna. Finland ser väloljat ut för närvarande.

Bosnien har flera stjärnor av europeisk standard; Miralem Pjanic, Sead Kolasinac och Edin Dzeko, för att nämna tre. Givetvis ett bättre material än Finland på de flesta positioner, men knappast så att Finland ska ses utan chans varken här eller i kampen om andraplatsen.

”Oddssättarna tänker annorlunda”

Under den förra landslagssamlingen, de två första EM-kvalmatcherna, var Bosnien inte mycket att hurra över. De kom undan med knappa uddamålet mot Armenien och fick därefter ”bara” 2-2 mot Grekland efter att Miralem Pjanic visats ut. Båda matcher spelades dessutom på bortaplan.

Och så solida som Finland sett ut kan nordborna bli en svår nöt att knäcka. De ingjutit respekt hos flera motståndare, i synnerhet på hemmaplan, och fixat starka resultat även när svårighetsgraden höjts. I tävlingssammanhang var det senast två år sedan de förlorade, då mot Ukraina.

Bosnien kommer förstås försöka sätta ton i matchen, men ett kryss skulle inte vara helt förödande och vi skulle heller inte förvånas om Finland det facto spelade hem hela potten inför en lyrisk hemmapublik.

Femtio-femtio? Så tänker vi, oddssättarna tänker annorlunda.

Spelet blir Finland +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid kryss – till 1,73x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – få 500 kr omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Finland +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:00, lördag 8/6
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.