Speltips inför Finland – Liechtenstein 15/11: Mästerskapsfrossa?

Spelbloggare Publicerat: 15 november 2019

Finland hoppas säkra en historisk EM-plats och är förväntade att klara av detta när Liechtenstein kommer på besök till Helsingfors. Men kanske kan nerverna spela dem ett spratt? Matchens bästa speltips hämtas från målmarknaden.

Annons:

EM 2020. Det kan redan nu bli klappat och klart för Finland, som då skulle skriva landshistoria. Allt som krävs, oavsett utfall i de resterande matcherna – en vinst över Färöarna. Räkna med ömsom bra och ömsom tryckt stämning på Telia 5G -Aarena från start denna afton, för att det sedermera kan ränna ut i lite vad som helst.

Även om man skulle misslyckas här, vilket vore oväntat, får man en andra chans borta mot Grekland i början av nästa vecka. Ner till både Armenien och Bosnien har man fem pinnar, från den andraplats som innehas. På toppen av kullen återfinns, föga förvånande, fotbollsjätten Italien.

Efter att ha blivit lite smått omskadade i två matcher efter varandra, den knappa förlusten mot Italien och den stora mot Bosnien, kom Finland tillbaka med besked när de senast körde över Armenien med siffrorna 3-0. Gubben i lådan? Som så ofta förut, succén Temu Pukki med sina två fullträffar. Det sjätte och sjunde målet till antalet under kvalet.

Liechtenstein kämpar på bäst de kan. Landet är litet och fotbollsframgångarna minimala. Sex av åtta kvalmatcher är förlorade, men kryssen mot Grekland samt Armenien är det bara att höja på hatten för. Gäller att få ut så mycket som möjligt av ett extremt knappt spelarmaterial. Ofta förmår de åtminstone att hålla ihop det på ett acceptabelt sätt, utan att man blir totalt ifrånsprugna på tavlan.

Annons:

Känner av pressen?

Kan det bli på tal viss frossa för finsk del, så nära som det historiska europeiska mästerskapet är? Delvis, tänker vi – att spelet i viss mån skulle kunna hacka, men att det ändå, mot ett så pass begränsat motstånd, slutar upp i tre pinnar och ett hejvilt firande i Helsingfors samt finska sofforna. Historia ska skrivas.

Känslan är dock att att Liechtenstein, åtminstone från start, kan hålla ihop det och ställa till med vissa problem för Finland i deras anfallsmoment. Att luckra upp ett 11-mannaförsvar är inte det enklaste, även om bortaspelarna knappast är några höjdarspelare.

För Liechtenstein har enbart tre av åtta kvalmatcher klivit över 3,5 mål, varav båda mot Italien – som har fruktansvärt mycket mer anfallskraft än Finland – och ser vi till hemmamötet mot finnarna slutade det ”bara” 0-2.

Att Finland överträffat förväntningarna är alldeles uppenbart. Succéreceptet? Det kollektiva. Försvarsspelet. I samtliga av deras vinstmatcher har nollan hållits. 7/8 matcher över det stora hela innehållit max tre mål. Merparten färre.

2/3-0?

Under 3,5 mål spelas därför till 1,78 x insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra på första insättningen i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,78
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:00, fredag 15/11
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: