Speltips inför Georgien – Irland 12/10: Irländskt momentum

Martin Efvergren Publicerat: 12 oktober 2019

Gruppettan Irland har goda möjligheter att sätta press på huvudkonkurrenterna då man tar sig an Georgien på bortaplan. Det mesta talar för en låst tillställning men där bortalaget bör kunna dra det längsta strået.

Annons:

Mick McCarthys Irland toppar EM-kvalets grupp D före Danmark och Schweiz. Man är två poäng före Danmark och tre poäng före Schweiz, som har en match mindre spelad.

Nu ska ta sig an Georgien på bortaplan samtidigt som huvudkonkurrenterna möts senare på lördagskvällen. Därmed har man skaffat sig ett gynnsamt läge då man vid en seger kan sätta press på förhandsfavoriterna Danmark och Schweiz.

Nyckeln till Irlands framgång så här långt har varit en järndefensiv. Man har spelat 1-1 mot både Danmark och Schweiz och i övrigt har man inte släppt in några mål.

Man har vunnit med 1-0 och 2-0 mot Gibraltar och senast man mötte Georgien vann man med 1-0 på hemmaplan.

Georgien, å sin sida, kommer från en fin insats då man klarade 0-0 hemma mot Danmark vid senaste landslagssamlingen. Därtill har man även besegrat Gibraltar med 3-0, men i övrigt har man kammat noll.

Man inledde kvalspelet med att förlora med 2-0 hemma mot Schweiz och utöver det har man alltså förlorat med 1-0 bort mot Irland samt med 5-1 borta mot Danmark.

Annons:

Irland gnetar sig till tre poäng

I Irland och Georgien har vi att göra med två välorganiserade lag som kan stänga igen matcher men som har desto svårare att få fart på det offensiva spelet.

Oddssättarna är tydligt inne på att det här kommer att bli en målsnål tillställning och det är helt rimligt att förvänta sig.

Båda lagen har alltså sina styrkor i defensiven men Irland är det bättre laget och har skaffat sig förarsätet i gruppen. Vid en seger i den här matchen har man ett riktigt bra läge inför fortsättningen då man ställs mot Schweiz redan på tisdag.

Det här lär dock inte bli någon sprudlande tillställning då Irland har för vana att gneta sig till sina poäng, inte sällan genom att man får utdelning via en fast situation där man är väldigt starka.

Irlands försvar, med Richard Keogh och Shane Duffy i mittlåset, är ramstarkt och mycket talar för att man återigen kommer att hålla tätt. Därtill finns nu också en glödhet anfallare i 19-årige Aaron Connolly, som gjorde två mål för sitt Brighton mot Tottenham den gångna helgen.

Sammantaget ger detta anledning att tro på att ett Irland med gott självförtroende kommer att greja tre poäng i det här mötet. Det kommer sannolikt inte bli med någon större marginal, men argumenten för en tvåa på den här matchen måste ändå bedömas som tillräckligt starka.

Därför blir spelet att Irland vinner till hela 2.50 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Irland vinner, rak tvåa
Odds: 2,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:00, lördag 12/10
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: