Speltips inför Grekland – Bosnien 15/10: Öppen matchbild förväntas

Martin Efvergren Publicerat: 15 oktober 2019

Bosnien tog en livsnödvändig seger mot Finland i lördags och nu lär det krävas vinst igen. För Greklands del handlar den här matchen mest om att visa stolthet. Mycket talar för att ingen av lagen kommer att lägga sig på defensiven.

Annons:

Robert Prosineckis Bosnien & Hercegovina har inte fått spelet att stämma i det här kvalspelet, men i lördagens viktiga möte mot Finland lossnade det ganska ordentligt.

Bosnien vann matchen med klara 4-1 och är därmed två poäng efter just Finland som innehar andraplatsen efter, i praktiken, redan klara gruppvinnaren Italien. Med tre matcher kvar att spela kan således mycket fortfarande hända i slaget om att bli grupptvåa.

Precis som Bosnien står också Armenien på 10 poäng efter 7 matcher och de möter Finland precis före den här matchen mellan Grekland och Bosnien. Om den matchen slutar oavgjort kan Bosnien kliva upp på andraplatsen vid en seger mot Grekland.

Grekerna kommer från en bortaförlust med 2-0 mot Italien och har totalt endast skrapat ihop 5 poäng. Efter att ha vunnit gruppspelets första match mot Liechtenstein står man nu på 7 raka matcher utan vinst varav man förlorat 5 och kryssat 2.

Annons:

Båda lagen går för segern

Grekland är gruppens besvikelse och är nu utan reell chans till EM-avancemang. Bosnien, å sin sida, har fortfarande allt spela för, men inte heller de har levererat på den nivån som man skulle kunna förvänta sig sett till spelarmaterialet.

Senast lagen möttes, i kvalspelets andra omgång, slutade det 2-2. Hemmalaget Bosnien inledde den matchen väldigt starkt och hade en 2-0-ledning redan efter 15 minuter. Men en straff och utvisning på Miralem Pjanic i den 65:e minuten förändrade matchen då grekerna kunde reducera och kvittera i den 85:e minuten.

En match som, på många sätt, var signifikativ för detta Bosnien som besitter en hög högstanivå men som också blandar och ger en hel del.

Mot Finland senast övertygade man och vann med 4-1, men i matchen dessförinnan föll man med 4-2 borta mot Armenien. Det är således inte helt lätt att bedöma var man har det här landslaget.

Förutsättningarna inför den här matchen ger att Grekland inte har så mycket att spela för medan en vinst för Bosnien skulle betyda väldigt mycket. Detta bör innebära att inget av lagen skulle vara speciellt nöjda med ett kryss.

Robert Prosineckis landslag är normalt sett offensivt balanserade och har, så här långt, en målskillnad på hela 16-12 efter 7 matcher. För Grekland del är målskillnaden 7-12.

Bosnien lär inte komma till den här bortamatchen med avsikten att försvara ett kryss. Hos Grekland finns inte heller några incitament för att hålla tillbaka då man har en hemmapublik bevisa sig inför.

Sammantaget ger detta goda anledningar till att tro på en relativt öppen matchbild. Oddssättarna är dock inne på det motsatta vilket ger att utdelningen på ett överspel är stor. Därför blir spelet att det kommer att göras över 2 mål totalt till 1.76 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:00, tisdag 15/10
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: