Speltips inför Grekland – Italien 8/6: Revanschsugna italienare

Martin Efvergren Publicerat: 7 juni 2019

Efter ett missat VM-slutspel tar Italien nya tag under Roberto Mancinis ledning. Grekland på bortaplan kan bli en tuff nöt att knäcka men det mesta talar ändå för att italienarna kommer åka hem med samtliga tre poäng.

Annons:

Ett blekt Italien gjorde ju, som bekant, sorti efter att ha blivit besegrade av ett disciplinerat svenskt landslag i playoff till förra sommarens VM.

Sedan dess har Roberto Mancini tillträtt och man har ställts mot tufft motstånd i, nästan, samtliga matcher under året som gått. Spelet har inte varit sprudlande men man tycks ha hittat en stabilitet – det vill säga det som varit de italienska landslagens signum.

Man har hållit nollan i de fem senaste matcherna då man ställts mot bra lag som Polen, Portugal och USA. Och på de nio senaste matcherna har man endast släppt in fyra mål totalt.

Angelos Anastasiadis Grekland kommer från ett mindre lyckat Nations League-spel där man hamnade efter både Finland och Ungern i sin grupp.

EM-kvalet har man inlett med vinst borta mot Liechtenstein samt kryss borta mot Bosnien. För en vecka sedan föll man mot Turkiet med 2-1 i en träningsmatch. Sin senaste hemmatch förlorade man mot Estland med 1-0.

Italiens starka centrallinje blir avgörande

Italiens insats i Nations League var kanske ingen succé, men man visade ändå att en ny stabil grund är på väg att sätta sig. Man besegrade Polen på bortaplan och man spelade 0-0 hemma mot Portugal och därmed var det de senare som vann gruppen.

Framförallt är det de fem raka hållna nollorna som Italien kan ta med sig till den här bortamatchen. Chiellini och Bonucci har oftast utgjort mittlås i en fyrbackslinje och framför dem har man haft två extremt bolltrygga mittfältare i Jorginho och Verratti.

På så vis ser man väldigt starka ut centralt. Kan man bygga vidare på det samt också få igång mer offensiv fabrikation bör man ha goda chanser att vinna både kvalgruppen och den här matchen.

Greklands facit på senare år imponerar inte. I synnerhet inte insatsen i Nations League. I vanlig ordning har man dock sina främsta styrkor i försvarsspelet. Manolas och Papastathopoulos är två försvarsspelare av hög klass men i övrigt är det inget stjärnspäckat lag som Angelos Anastasiadis förfogar över.

Sammantaget ger detta att det finns som talar för att det här kan bli en målsnål tillställning. Oddssättarna är inne på samma linje och ett underspel står lågt i kurs.

Därför finner vi mest spelvärde i att Italien kommer att gå segrande ur det här. 0-1 eller 0-2 är två klart sannolika utgångar. Vi spelar att Italien vinner till, relativt, högt satta 1.95 gånger insatsen hos Interwetten.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – få 1 000 kr välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Italien vinner, rak tvåa
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 20:45, lördag 8/6
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.