Speltips inför Holland – Nordirland 10/10: Överdrivet favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 10 oktober 2019

Den stenhårda kampen om EM-platserna från kvalgrupp C intensifieras Holland tar emot Nordirland på Stadion Feijenoord – två nationer som aspirerar på de två mästerskapsplatserna.

Annons:

Tyskland, Nordirland och Holland. Det är de nationer som det står emellan, som tampas om de två mästerskapsplatserna. Vitryssland och Estland, som möter varandra timmarna före denna batalj, har förstås inte den minsta chansen på det och det understryker resultatraderna väl.

Toppen då?

1. Tyskland, 5: 4-0-1, 12p, +11 mål
2. Nordirland, 5: 4-0-1, 12p, +3 mål
3. Holland, 4: 3-0-1, 9p, + mål

Äkta sexpoängsmöte som väntar i afton, med andra ord. Holland passerar sina motståndare, på bättre målskillnad, vid händelse av en vinst medan Nordirland hoppas kunna hålla undan. Observera dock att deras fyra vinster idel kommit mot de två bottennationerna. Efter denna match väntar det omvända mötet med detta och till sist Tyskland borta.

Holland har vaknat till liv från de döda. Generationsskiftet håller på att blomma ut och den förra samlingen stod de, förutom 4-0-krossen av Estland, för en briljant insats när Tyskland värjdes undan med 4-2 – på bortaplan. Toppinsats på alla sätt och vis. Färskt i minnet finns också en lyckad UEFA Nations League-upplaga, där det räckte till en andraplats.

Annons:

Nordirland – inget lag att bara köra över

Ett helt nytt Holland, med offensiv lusta och som känner stark medvind. Ungt och frejdigt. Klassnamn såväl defensivt som offensivt. Kan de kanske till och med åter bli en av de stora världspjäserna? Absolut, är vår känsla. EM-kvalet hittills har dessutom bara stärkt den.

Men att bara köra över Nordirland, det är inte helt enkelt. Gästerna må sakna de största av namn på fotbollsscenen, men är välorganiserade i försvarsspelet och har tagit stora kliv under de senaste åren. Exempelvis var de bara ett mål och ett playoff ifrån att få spela VM-fotboll förra sommaren.

Stabilitet har de också visat upp här i kvalspelet, även om de stora matcherna fortfarande återstår. Senast, mot Tyskland, föll de med 0-2 inför hemmapubliken och spiken i kistan kom så sent som i den 92:a minuten. Var med andra ord inte helt oävna och kunde ha spelat in en pinne vid lite flyt.

Det är odiskutabla fakta att Holland är storfavoriter på förhand, men med hänsyn till att Nordirland det facto har en relativt stor kollektiv styrka – överdrivet oddssättarna skillnaderna såhär på förhand, månne?

+2,5 mål (asian handicap) på Nordirland spelas till 1,58x hos Unibet. Spelet sitter då om de förlorar med max två mål, spelar lika eller vinner matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Nordirland +2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,61 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, torsdag 10/10
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons: