Speltips inför Irland – Danmark 18/11: Slutomgångens viktigaste batalj

Spelbloggare Publicerat: 18 november 2019

Det står helt öppet mellan Irland och Danmark om vilken nation som får spela EM 2020-fotboll – och valet av speltyp kunde knappast ha varit mer uppenbart såhär på förhand.

Annons:

1. Danmark, 7: 4-3-0, 15p, +17 mål
2. Schweiz, 7: 4-2-1, 14p, +8 mål
3. Irland, 7: 3-3-1, 12p, +2 mål

Parallellt med denna match ställs Schweiz mot blåbärsnationen Gibraltar och kommer förstås vinna den matchen med enkelhet – och eftersom inbördes möten överordnar målskillnaden, 1-1 slutade den omvända matchen med denna, är det här en 90-minutershistoria som kommer bestämma om det blir Danmark eller Irland som får spela EM 2020.

Förutsättningarna? Enkla. Irland är vidare vid händelse av en vinst. Danmark behöver bara oavgjort. Om de vinner blir de etta, vilket förstås är ännu bättre. Prioritet ett, den enda av större värde, är dock att se till att undvika torska i Dublin.

Att Irland fortfarande är med i racet – och där har bra chans på att avancera vidare – är häpnandsväckande med tanke på att de på deras sju matcher enbart hittat nätet vid sex tillfällen, men å andra sidan bara släppt in fyra baljor. Väloljat defensivt maskineri. Kollektiv styrka. Men förhållandevis lite spets. Ändå kan det alltså räcka till mästerskapsfotboll.

Minus inför denna match är att en av Irlands främsta pjäser i Everton-spelaren Séamus Coleman missar matchen efter att ha blivit utvisad i 0-2-förlusten mot Schweiz förra månaden. Påverkar såklart en del.

Danmark har ett namnstarkare material, utan att för den delen sticka ut i den europeiska fotbollshierakin. De är fortfarande utan förlust i kvalet, fyra vunna och tre kryss, och kommer förra veckan från en tennissifferkross av Gibraltar, 6-0, och vann månaden dessförinann med 1-0 över Schweiz hemma på Parken.

Annons:

Galna facit: sju matcher – tio mål

Det skulle kunna vara en fälla det facto att Irland kan komma att behöva jaga och pusha på framåt för ett mål vid händelse av att det skulle stå lika på tavlan, alternativt Danmark leder, framåt slutet av matchen.

Men när Itvå lag som rland och Danmark möter varandra i en så pass betydelsefull match, där minsta lilla misstag kan komma att bli helt förödande, har vi det fortfarande svårt att se målmöjligheterna som speciellt stora.

Allt som allt har det sammanlagt blivit tio mål på Irlands sju kvalmatcher, vilka alla klivit under 2,5-målslinan – och då har de också mött Gibraltar, för exempel, vid dubbla tillfällen. Defensivt är de extremt tuffa att luckra upp. Offensivt har de alldeles för lite spets.

Danmark brukar också vara inblandade i tajta historier. På sistone har försvarsspelet suttit till punkt och pricka, det i matcher av blandad karaktär samt svårighetsgrad, och nollan är hållen i fem stycken efter varandra, varav fyra i EM-kvalet.

Tror det blir rejält krampaktigt och nervöst betonat i Dublin; ett defensivt solitt och offensivt uddlöst Irland mot ett avvaktande Danmark, som ”bara” behöver ett kryss för att säkra EM-spel.

Därför tar vi under 2,5 mål till oddset 1,65 hos Interwetten.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,65
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 20:45, måndag 18/11
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: