Speltips inför Island – Frankrike 11/10: Nära på dubbla insatsen

Spelbloggare Publicerat: 11 oktober 2019

Erik Hamrén och hans Island står inför en fruktansvärt svår uppgift mot VM-guldmedaljören Frankrike i EM-kvalet, men är det en övermäktig sådan? Inte, av oss att döma.

Annons:

Sex matcher spelade vardera. Turkiet och Frankrike på 15 pinnar vardera. Island på 12. Och där bakom Albanien på nio. Det är dock de tre förstnämnda det med all säkerhet kommer stå mellan. ”Les Bleus” storfavoriter framöver också, såklart. I denna match liksom kvalslutspurten som helhet.

Men på Reykjavik har Island vid upprepande tillfällen visat att de inte är att leka med. Tre av tre EM-kvalmatcher är vunna – över Albanien, Turkiet och Moldavien. Istället bortaspelet som varit småproblematiskt; en klar 0-4-förlust i det omvända mötet med detta samt en 2-4-dito mot Albanien förra veckan. Det var en brutal besvikelse, som innebär svår press på deras axlar.

Frankrike vann förra sommarens VM i storartad stil och har, bortsett från i 0-2-förlusten borta mot Turkiet, stått starkt i kvalet; vunnit övriga fem matcher och sammantaget skrapat ihop en målskillnad om 19-4. Allt som oftast stabilt och bekvämt.

Annons:

Undern spelas

Inför den här matchen är fransoserna storfavoriter, bortaplan till trots, och 1X2-marknaden står i 8,50-4,75-1,45. Kanske är det att ta det till överdrift? Visst, Frankrike har världsspelare på varenda position – men Island har skrällt mot stornationer förut, och speciellt på hemmaplan.

Plushandikapp eller liknande spel på Island kan vara av intresse inför matchen, menar vi bestämt. Men risken är samtidigt betydande att spetskvalitéerna får vågskålen att väga över till ”Les Bleus” favör. Matchen som helhet, dock – det kan bli rätt tajt, va?

Island må ha varit inblandade i en del målrika matcher under kvalet och försvarsspelet senast mot Albanien var under all kritik, men normalt är de defensivt solida. Tre nollor på sex matcher under kvalet.

När ett världsmotstånd som Frankrike står på den andra sidan planhalvan, då blir det säkerligen att ta klivet ännu djupare ner i positionerna och det kan innebära att målen, åt båda håll, är en bit borta.

Under 2,5 mål i matchen totalt till strax under dubbla insatsen duger helt klart som spel på förhand. Unibet med marknadsledande odds just nu, när speltipset var skrivet samt publicerat.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, fredag 11/10
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: