Speltips inför Island – Moldavien 7/9: Måstematch för hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 6 september 2019

Island har fått en bra start på EM-kvalet men konkurrensen är tuff och tre poäng lär krävas då Moldavien gästar. Det mesta talar också för att man kommer att säkra en relativt komfortabel seger.

Annons:

Erik Hamréns Island har inlett EM-kvalspelet bra och står, tillsammans med Frankrike och Turkiet, på nio poäng efter fyra spelade matcher.

Framförallt fick man med sig en viktig seger hemma mot huvudkonkurrenten om andraplatsen, Turkiet, vid den senaste landslagssamlingen. Mittbacken Ragnar Sigurdsson gjorde då båda målen när man vann med 2-1.

Vid samma samling i juni besegrades även Albanien med 1-0 hemma. Den enda förlusten hittills kom borta mot Frankrike där man föll med 4-0.

Moldavien, å sin sida, har endast en vinst och den kom efter en knapp 1-0-vinst hemma mot Andorra i den näst senaste landskampen.

I övrigt har man förlorat mot Frankrike med 4-1, mot Turkiet med 4-0 samt mot Albanien med 2-0 i den senaste matchen.

Laget leds av den 73-årige ukrainaren Semen Altman och för oss svenskar är nog den hårdföre ex-Hammarbyaren Igor Armas den mest namnkunnige spelaren.

Annons:

Hamrén ser ut att ha hittat rätt

Med endast tre poäng och förlust mot huvudkonkurrenten Albanien i den senaste landskampen är Moldaviens chanser till att hota topplagen i gruppen, mer eller mindre, obefintliga.

För Islands del står desto mer på spel. Laget har fått en bra start på gruppspelet, men då måste också beaktas att man mött både Albanien och Turkiet på hemmaplan.

Mötena med de två lagen på bortaplan lär bli betydligt tuffare och därför lär det krävas tre poäng i den här tredje raka hemmamatchen.

Förutsättningarna för att lyckas med det ser också goda ut. Backlinjen och det centrala mittfältet är extremt samspelt och mycket erfaret, om än något ålderstiget och långsamt – men mot den här typen av motstånd bör inte deras brister blottas nämnvärt.

Offensivt ser man alltmer formstarka ut. Kolbeinn Sigthorsson har fått bra med matchning i AIK och Vidar Kjartansson är alltid extremt giftig i offensivt straffområde. Därtill finns förstås också rejäl klass i nyckelspelaren Gylfi Sigurdsson.

Erik Hamréns uppgift var, framförallt, att utveckla Islands offensiva spel och det är i den här typen av matcher som förmågan att föra spelet blir avgörande.

På pappret har Island definitivt kapaciteten att vinna den här typen av hemmamatcher med ganska klara siffror. De senaste matcherna pekar mot att Hamrén är på väg att hitta rätt och det här är en match som man bör vinna med 2-3 mål.

Därför blir spelet Island -1.5 (asian handicap) till 1.88 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Island -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:00, lördag 7/9
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.