Speltips inför Island – Turkiet 11/6: Nyckelmöte i EM-kvalet

Simon Pålsson Publicerat: 9 juni 2019

Island har press på sina axlar inför mötet med Turkiet i tisdagens EM-kval. Vårt speltips har förhoppningar om många må den 11 juni.

Annons:

Det går att säga mycket om inledningen på karriären som förbundskapten för det isländska landslaget, men någon vidare succé har det inte direkt varit för Erik Hamrén. Den tidigare så hårt kritiserade svenska förbundskaptenen har lyckats tappa stora delar av det som utmärkte det isländska landslaget tidigare. Där var Lars Lagerbäck som bekant instrumentell för att sätta sin prägel på lagets sätt att spela.

Med det sagt har det isländska landslaget fortsatt en spännande grupp spelare och en högstanivå som gör att de inte går att räkna bort. Med det sagt har laget ett tufft utgångsläge i pågående kvalspel. Efter tre spelade matcher står laget visserligen på två vinster, mot Andorra och Albanien, men 4-0-förlusten mot Frankrike visar att det är en lång bit upp till de allra bästa lagen i världen.

Däremot är det såklart inte just dit som Island bör sikta. Det går att få lite väl mycket hybris efter succén i mästerskapen, men till syvene sist är det här ett land med i runda slängar 300 000 invånare. Då får man svårt att hävda sig.

Hur som helst handlar kvalet om att hålla så många lag bakom sig som möjligt där såväl Turkiet som Frankrike har visat sig vara väldigt tuffa nötter att knäcka.

Turkiet är årets succélag

När lottningen till EM-kvalet föll var det nog inte särskilt många turkar som var supernöjda med gruppindelningen. Att behöva stångas med världsmästarna Frankrike är som ni förstår det absolut tuffaste möjliga, men att också ha lurig Island (som stoppat laget flera gånger tidigare) och kluriga lag som Albanien och Moldavien kittlade inte direkt.

Men med det sagt är turkarna utan tvekan vårens stora utropstecken, då nästan i hela fotbollens Europa. Efter tre spelade matcher står laget på full topp och leder därmed gruppen. Detta efter 2-0-vinst hemma mot Frankrike senast. Dessutom har laget vunnit, även då med hållen nolla, mot såväl Albanien som Moldavien. Sköna plåster på såren efter förlusten mot Sverige i UEFA Nations League i höstas.

Därför har Turkiet nu – om det blir vinst mot Island – chans att koppla ett ännu tyngre grepp om gruppvinsten. Därför är det fullt naturligt att laget står som favoriter inför den här matchen.

Vi tror att Island får det krångligt, men offensiven den hamnar i fokus åt båda håll. Turkiet är sylvassa framåt och Island är inte alls samma defensivt präglade lag som tidigare. Nu måste islänningarna dessutom gå för att vinna.

Båda lagen göra mål spelas till överraskande höga 2,00 gånger insatsen hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos BWIN – Få upp till 250 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin
Spelstopp:  20:45, tisdag 11/6
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.