Speltips inför Italien – Finland 23/3: Ingen höjdarmatch…

Spelbloggare Publicerat: 20 mars 2019

Lördagen bjuder på en handfull EM-kvalmatcher och värdesiffror finns att hämta på flera håll och kanter. Inför mötet har Spelbloggare.se identifierat en äkta no-brainer till speltips. Ryggar ni?

Annons:

Grupp J i kvalet mot EM 2020 rivstartar med tre matcher under kvällen, alla med avspark 20:45, och det är starkt förhandstippade Italien som tar emot ett Finland som åtminstone hoppas kunna utmana om andraplatsen.

Om Italien misslyckades nå till mästerskapet i den här konkurrensen kan det inte annat än att tituleras som ett fatalt fiasko. Motstånden står, förutom Finland, också Armenien, Bosnien, Grekland och Liechtenstein för. Drömlottning för ”Gli Azzurri”, för att uttrycka det milt.

Finland väntas få det tufft, men kan absolut utmana om andraplatsen – även om inte minst Bosnien och även Grekland, på pappret, ser vassare ut. Talar för skandinaverna är de utsökta UEFA Nations League-prestationerna som de kommer från. De inledande fyra matcherna vanns och med det var det redan klappat och klart; förstaplatsen kammades hem.

Och vad som ska anmärkas är att de då ställdes mot bland andra Grekland, som är ett av motstånden här i kvalet, liksom Ungern och Estland. Defensiven har suttit närmast prickfritt. Gäller att sätta det till perfektion även här för att överhuvudtaget kunna sätta Italien under press.

Inget snack om saken – underspel

Det är uppenbart var Finlands styrkor finns och det är i defensiven, värderat av de matcher som spelats på sistone, prestationerna samt spelarmaterialet i helhet. Det väntade mittbackslåset Joona Toivio-Paulus Arajuuri känns stabilt. Den förstnämnda har sett fin ut i BK Häcken och den sistnämnda är helt ordinarie i danska Bröndby.

Under UEFA Nations League satt försvarsspelet närmast perfekt och blickar vi tillbaka på VM-kvalet släpptes blott 13 mål in på 10 matcher trots att det nästjumboplats och att man ställdes mot nationer som Island, Kroatien, Ukraina och Turkiet.

Gällande Italien har offensiven i sin tur varit den stora akilleshälen, i synnerhet de senare åren. Fyra Nations League-matcher summerades i så lite som sammanlagt fyra mål, två framåt och två bakåt, och faktum är att de, tävlings- och träningsmatcher inräknade, inte vunnit en enda match med siffror större än uddamålet sedan 2017 och på 17 matcher.

Defensivt är Italien desto enklare att lita på. Organisationen är väloljad och Finland kommer sannolikt skapa försvinnande lite under matchen. Deras enstaka attacker bör alltså avvärjas utan större bekymmer.

Siffrorna som ställs ut på målunderspelen är förvånansvärt höga – och vi klipper till på 2,5-målslinan till mycket fina 1,78 gånger pengarna hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Öppna ditt konto här!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin
Spelstopp: 20:45, lördag 23/3
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.