Speltips inför Kosovo – Tjeckien 7/9: Öppen matchbild förväntas

Martin Efvergren Publicerat: 6 september 2019

Kosovo och Tjeckien ser ut att kunna göra upp om andraplatsen i gruppen, vilket gör det här till ett oerhört intressant möte. Båda lagen lär gå för tre poäng och den förväntade matchbilden talar för att det kommer bli en hel del chanser åt båda håll.

Annons:

”Svensklaget” Kosovo skulle man kunna kalla det här landslaget som leds av schweizaren Bernard Challandes. Åtminstone innehåller truppen ett antal spelare med svenskanknytning.

Elfsborgsfostrade Ibrahim Dresevic, Kalmar-försvararen Fidan Aliti, AFC-mittfältaren Anel Rashkaj och Sverigefödde Lazio-mittfältaren Valon Berisha finns alla med i det här laget som inlett kvalspelet lovande.

Efter tre spelade matcher är man obesegrade då man kryssat de två första mot Bulgarien hemma (1-1) och Montenegro borta (1-1). I senaste landskampen svarade man för en imponerade bortaseger mot Bulgarien där man vann med 3-2 efter avgörande på tilläggstid.

Därmed kommer man till den här samlingen med viss medvind då huvudkonkurrenten Tjeckien står för motståndet.

Tjeckien har vunnit två och förlorat en av sina tre inledande matcher och har således en poäng mer än Kosovo.

Tjeckien inledde gruppspelet med att förlora med 5-0 borta mot England, men har därefter vunnit mot Bulgarien (2-1) och Montenegro (3-0) i två raka hemmamatcher.

Annons:

Ett frejdigt Kosovo öppnar upp matchbilden

Då England bör vinna den här gruppen utan större problem öppnas det upp en batalj om andraplatsen som ser ut att kunna bli jämn.

Tjeckien är nog det pappret starkaste laget av de övriga, men de är långt ifrån det stjärnfyllda landslag som de varit under 2000-talet.

Idag är det ett relativt anonymt landslag som Jaroslav Silhavy leder och den här stundande bortamatchen mot ett Kosovo med vind i seglen efter bortasegern mot Bulgarien senast är en ganska öppen historia på förhand.

Båda lagen formerar sig oftast i ett 4-2-3-1 där den centrale anfallaren har en nyckelroll. I Kosovo ser den storvuxne målskytten Vedat Muriqi intressant ut i den här positionen. Muriqi gjorde 17 mål för Rizespor förra säsongen och tillhör nu Fenerbahce där han fortsatt att imponera under säsongsinledningen.

I Tjeckien är Patrick Schick, som lämnade Roma för Leipzig till den här säsongen, en giftig spets. Åtminstone har han levererat i landslagssammanhang där han på de inledande tre matcherna gjort tre mål.

En hel del talar för att det här kan bli en ganska öppen matchbild där båda lagen går för segern. Framförallt är det hemmalaget som behöver vinna men Tjeckien lär inte nöja sig med att bara försvara. Uppbackade av hemmapubliken lär vi få se ett frejdigt Kosovo som vill ta initiativet från start, men det kan också komma att öppna ytor för Tjeckien.

Båda lagen har gjort mål i de fyra senaste matcherna som Kosovo spelat och av senaste 3-2-matchen mot Bulgarien att döma finns det gott om offensiv kvalitet – men också en del defensiva brister.

Således finns det en hel som talar för att det kommer göras mål i den här matchen och spelet blir därför att båda lagen kommer göra mål till 1.92 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% bonus upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00, lördag 7/9
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.